RKL ja RIA tiivistävät yhteistyötään – puheenjohtajat edustivat Pytinki-messuilla

RKL:n ja RIA:n puheenjohtajat esiintyivät yhdessä ensi kertaa Seinäjoen Pytinki-messuilla maaliskuun lopussa. Jukka Lintunen ja Tommi Luukkonen kertoivat liittojen yhteishankkeista – muun muassa yhteisistä golf-kilpailuista – ja kävivät vilkasta keskustelua pohjalaisten yhdistysaktiivien kanssa, jotka ovat jo pitkään harjoittaneet tiivistä yhteistyötä yli järjestörajojen. Puheenjohtajaduo on tilattavissa tapahtumiin RKL:n toimiston kautta.


Loviisan Asuntomessut avautuvat yleisölle 7. heinäkuuta.

RKL:n neuvontapiste Loviisan Asuntomessuilla

Loviisan seudun Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry valmistautuu jo täyttä häkää tunnelmallisille Loviisan Asuntomessuille, jotka avautuvat yleisölle Kuningattarenrannassa 7. 7. Messut jatkuvat 6.8. saakka, ja RKL:n hallitus on koolla kaupungissa 4 – 5.8. Samassa yhteydessä julkistetaan perinteinen Vuoden Mallitalo -palkinto.


Jäsenmaksu­laskun viiva­koodissa virhe

Osalle jäsenistöstä on lähetetty lasku, jonka viivakoodi on virheellinen. Oikea eräpäivä on 12.4. ­eikä 4.12. Pyydämme ystävällisesti korjaamaan viivakoodin laskuun manuaalisesti. Pahoittelemme mahdollista sekaannusta! Järjestelmä­virhe on nyt korjattu. Liitto­kokouksen edustuskelpoisuuden varmistamiseksi laskun tulee olla maksettu heinäkuun loppuun mennessä.


RKL osallistui AEBBC:n kokoukseen Tallinnassa

Eurooppalainen edunvalvontajärjestö AEEBC oli ensi kertaa koolla Tallinnassa. RKL:ää ko­kouksessa edustivat toimitus­johtaja Maria-Elena Ehrnrooth ja sekä hallituksen edustajana Juhani Kukkakorpi.


Uusia jäsenetuja!

RKL lanseeraa uusia jäsen­etuja: jäsenet saavat nyt alennusta Nesteen huolto­asemilta Neste appi-sovelluksella, Scandic-hotelli­ketjusta ja Lady Line- sekä EasyFit-kuntosaliketjuista.

Lue lisää RKL:n verkko­sivuilta kohdasta Jäsenedut.


RKL:n pilkkikisat kuopiolaisten juhlaa

Pitkän tauon jälkeen järjestettyä RKL:n pilkkimestaruuskisaa Siilinjärvellä ei latistanut edes sakea lumimyräkkä. Kuopion yhdistykseen kertyi eniten mitaleja sekä joukkue- että yksilö­sarjoissa. Miehet 65-sarjan voitti Kuopion ­Keijo Hakkarainen ja miehet 75-sarjan Kuopion Jyrki Pennanen – mutta 55-sarjan voitto meni Savonlinnaan Timo Pulkkiselle. Naistenkin sarjassa paikalliset pilkkijät hallitsivat jäällä, voittajana Marjeli Pennanen.

RKL:n hiihtokisat valitettavasti peruuntuivat jo neljännen kerran vähäisen osanoton vuoksi.


RKL:n uintimestaruuskisat polskittiin Pajulahdessa

Neljän vuoden odotuksen jälkeen RKL:n uimarit pääsivät mittelöimään nopeudessa. Lajeja olivat 50 metrin rintauinti ja 50 metrin vapaauinti. Naisten sarjassa Kirsi Rontu voitti molemmat lajit. Miesten ikäsarjoissa kovin taistelu käytiin M75-luokan vapaauinnissa, jonka voitti Kari Laine. Rintauinnin mestaruuden vei Onni Myllymäki. Tero Jaatinen voitti M70-sarjassa molemmat lajit, samoin M60:ssä Esa Ihalainen.­ Nuorempien sarjojen voittajat olivat Marko Paajanen ja Tapio Särkälä.


Kunniajäsenet kokoontuivat yhteiskuvaan Hotelli Mestarissa.

Kunniajäsenet kokoontuivat keväiselle lounaalle

Kymmenen RKL:n kunniajäsentä osallistui kutsuvieraina liiton kaikkien aikojen ensimmäiselle kevätlounaalle Hotel Mestariin muistelemaan menneitä ja puhumaan tulevasta. Lounasta isännöi liiton puheenjohtaja Jukka Lintunen, ja ryhmä vieraili lounaan jälkeen Rakennusmestarien Säätiön tiloissa säätiön hallituksen puheenjohtajan ja RKL:n kunniajäsenen Ari Aution­ vieraina. Ohjelmassa oli myös tutustumiskierros hotelliin, jonka huoneista Autiolla oli monia tarinoita. Autio myös kertoi Hotel Mestarin vaiherikkaasta muutosprosessista.

Mukaan lounaalle pääsivät kunniapuheenjohtaja Raimo Jorosen­ lisäksi Ari Angervuori, virkaiältään vanhin kunniajäsen Auvo Kilpinen ja tuorein Jarmo Nikkarikoski sekä Matti Rautiola, Eero Reijonen, Erkki I Salomäki­Niilo Tapaninen ja Lauri Tarasti. Estyneitä olivat Gunnel Adlercreutz, Jari Lainio, Timo Nieminen, Paavo Ruusuvuori ja Reijo Saarenoja. Kevätlounaasta on tarkoitus rakentaa uusi perinne.


Kirsi Mettälä (vas.), Maria-Elena Ehrnrooth ja Kimmo Sandberg.

RIA:n toimitusjohtaja vaihtui

Monen tuntema RIA:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Kimmo Sandberg jäi eläkkeelle toukokuun alussa. Uusi toimitusjohtaja Kirsi Mettälä tuli RIA:an Skanskan HR-johdosta. RKL kävi kiittämässä Sandbergia hyvästä yhteistyöstä ja toivotti Mettälän tervetulleeksi kira-yhteisöön.


Puheenjohtaja Jukka Lintunen luovutti RKL:n standaarin Raimo Joroselle.

Raimo Joroselle RKL:n standaari

RKL:n kunniapuheenjohtajalle Raimo Joroselle on myönnetty RKL:n standaari, joita voidaan jakaa vain yksi vuodessa. Joroselle luovutettiin standaari kunniajäsenten lounastilaisuudessa ­Hotel Mestarissa Helsingissä. Huomion­osoitustoimikunta puolsi anomusta yksimielisesti.


Opiskelijatoimikunnan jäseniä vasemmalta Janette Haimila, Ossi Nieminen, Katja Peitsaho, Henna Matikainen ja Harri Kokko.

Uusi opiskelijatoimikunta nimetty

Hiljaisempien vuosien jälkeen RKL:llä on nyt aktiivinen kahdeksanjäseninen opiskelijatoimi­kunta, ja kuusi kahdeksasta jäsenestä on naisia. Ensi töikseen ”OTK” rakentaa opiskelijastrate­gian. Puheenjohtajaksi valittiin Katja Järviö Seinä­joelta, ja jatkuvuutta edustaa Ossi Niemi­nen Tampereelta. OTK:n lisäksi RKL:n sanomaa vievät nyt eteenpäin nimetyt kampus­yhteistyökumppanit Turun ja Tampereen sekä Metropolian­ ammattikorkeakouluissa.


Merja Salomaa
Merja Salomaa

Merja Salomaa jää eläkkeelle

RKL Palvelut Oy:n koulutus­sihteeri Merja Salomaa jää kesä­kuussa eläkkeelle yli 20 ansiokkaan työvuoden jälkeen. Salomaan työtä jatkaa koulutuspäällikkö Antti Niiles. Senioriretkien ja -lomien tiedustelut vastaisuudessa sähköpostitse jasenpalvelu@rkl.fi. Lämpimät kiitokset Merjalle!


RIL-RKL koulutus­tilaisuudet syksy 2023

Betonityönjohtajien päivityskurssi, Espoo / Webinaari 5. – 6.9. Työpäällikön koulutus, Helsinki

1. jakso 12. – 14.9.,
2. jakso 10. – 12.10.,
3.jakso 14. – 16.11.

Rakennustyön valvojan RAV pätevyyskoulutus, Espoo / Webinaari

1. jakso 26.-27.9.,
2. jakso 24.-25.10.

Betonityönjohtajan pätevyys­koulutus (talo, infra, elementti, julkisivu, valmisbetoni), Espoo /
Webinaari

1. jakso 3. – 4.10.,
2. jakso 7. – 9.11.,
3. jakso 12. – 14.12.,
4. jakso 16. – 18.1.2024

Lisätietoja: RKL/Antti Niiles, p.050 520 2106, antti.niiles@rkl.fi

Tilaajavastuulain ajankohtais­katsaus, Webinaari 9.6.

Rakennuttajan turvallisuuskoordinaattori, Helsinki / Webinaari
28.9., jatkopäivä 12.10.
11.1., jatkopäivä 30.1.2024

Sopimustekniikka rakennusalalla YSE 1998, Helsinki / Webinaari
13. – 14.9. & 14. – 15.11.

Rakennuttajan pätevyyskoulutus, RAP 34, Helsinki / Webinaari

1. jakso 4. – 5.10.,
2. jakso 1. – 2.11.,
3. jakso 29. – 30.11. (infra),
4. jakso 12 – 14.12. (talo),
5. jakso 16. – 17.1.2024,
6. jakso 6. – 7.2.2024

Pääsuunnittelijakoulutus 25, Helsinki / Webinaari

1. jakso 10. – 11.10.,
2. jakso 7. – 8.11.,
3. jakso 29. – 30.11.,

4. jakso 23. – 24.1.2024.,
5. jakso 13. – 14.2.2024

Pätevyyskoulutus tavan­omaisissa pääsuunnittelija­tehtävissä toimiville

1. jakso 10. – 11.10., 2. jakso 30.11.

Lisätietoja: RIL/Manni Järvinen, p. 050 475 2429, manni.jarvinen@ril.fi,
RIL/Ossi Liang, p. 050 307 6258, ossi.liang@ril.fi,
RIL/Sarianna Rimpeläinen, p. 050 308 4785, sarianna.rimpelainen@ril.fi