Huonoa tuuria piisaa edelleenkin Kivistössä, Vantaalla: vuosia lykkääntyneen ja alkuperäisistä suunnitelmista reippaasti kutistuneen kauppa- ja palvelukeskuksen ensimmäinen vaihe valmistuu arviolta vasta alkusyksyllä 2023, kun aikaisemmin valmista piti olla kuluvan vuoden loppuun mennessä. Lehto Group tiedotti alkukeväällä, että lähipalvelukeskuksen rakennussuunnitelmista oli tarkistusvaiheessa löytynyt puutteita ja tämän ­takia työmaan työt viivästyvät.

Kauan odotettu kauppa- ja palvelukeskus olisi tärkeä kasvavalle, kerrostalovaltaiseksi muuttuneelle lähiölle. Alkuperäiset rakennusyhtiöt vetäytyivät hankkeesta viime vuosikymmenellä.

Konserniin kuuluva Lehto Tilat on puolestaan koko alkuvuoden käynyt Vantaan kaupungin kanssa neuvotteluja rakennushankkeesta Tikkurilassa. Vantaan kaupungintalon naapuriin Kielotien varteen on tarkoitus rakentaa niin kutsuttu hybridirakennus, jossa on toimitiloja kaupungin käyttöön sekä liiketiloja, asuntoja ja maanalainen parkkihalli. Alun perin Lehdon työmaan oli tarkoitus käynnistyä toukokuussa.

Neuvottelut ovat koskeneet ennen kaikkea kohonneiden rakennuskustannusten huomioon ottamista.

Lehdolla on käynnissä iso säästö- ja rahoitusohjelma. Yhtiö kiistää, että yhtiön talousasioilla olisi osuutta Kivistön tai Tikkurilan hankkeiden viivästymisissä.

Teksti Martti Ristimäki havainnekuva Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit