RKL :n verkkosivujen alla on nyt 17 yhdistyksen alasivut. Jokai­sella RKL:n jäsenyhdistyksel­lä on mahdollisuus ylläpitää omia verkkosivujaan rkl.fi-­sivuston alla.

Yhdistysten on ilmoitettava RKL:n toimistolle, jos sivut halutaan säilyttää. Lisäksi tarvitaan ilmoitus, kenelle sivujen päivitysoikeudet annetaan. RKL kustantaa perusmallisten­ sivujen luomisen ja ylläpidon­ palvelimella, mutta päivitys­vastuu ja vastuu tiedon oi­keel­­lisuudesta ovat yhdistyksellä itsellään.

Ulkoasu yhtenäistetään yhteis­työssä Espoon ja Porin yhdistysten kanssa suunniteltuun malliin. Yhdistykset saavat käyttöönsä kymmenkunta­ kuvituskuvaa, joista voi valita – tai voi käyttää omia kuvia. Jos yhdistys haluaa raken­taa omat erilliset verkko­sivut, RKL:n toimistosta saa maksutta käyttöön graafisen ohjeis­tuksen logoineen sekä ­kuvia tarpeen mukaan.

Asiantuntijahakuun lisää yhteystietoja

RKL:n verkkosivuilla on avattu asiantuntijahaku. Sinne voi kuka tahansa RKL:n jäsen ilmoittaa omat yhteystietonsa ja kuvata ammatillisen osaamisensa. On toivottavaa, että mahdollisimman moni asiantuntijapalveluitaan myyvä jäsen syöttäisi tietonsa sivuillemme jäsenportaalin kautta. Siten myös varmistetaan se, että vain jäsenet saavat hyödyn maksuttomasta mainospaikasta.

Jäsenrekisteritunnukset vain aktiivikäyttöön

Yli 50 jäsenen yhdistyksillä on mahdollisuus ottaa CRM Servicen jäsen­rekisteri­tun­nukset­ käyttöön. Tunnusta ei kuitenkaan ole pakko pitää aktiivisena, jos säännöllistä tarvetta ei ole. Ilmoitattehan siinä tapauksessa asiasta toimistolle, sillä jokaisesta tunnuksesta maksetaan kuukausittaista lisenssiä.

Toimisto tekee yhä pyynnöstä luetteloita ja tiedon­hakuja. Muistattehan myös käydä päivittämässä yhteystietonne suoraan jäsen­portaaliin. Yhdistysten toimihenkilöiden tulee ilmoittaa RKL:lle ajantasaiset tietonsa, jotta ne voidaan viedä RKL:n verkkosivuil­le oikein.

RKL alkaa valmistella siirtymistä sähköiseen laskutukseen ja siksi on hyvä ilmoittaa, jos tiedoistamme puuttuu vielä esimerkiksi sähköpostiosoite.

Jäsenhankintakampanja päättyi, yhdistysten kilpailu jatkuu

Ystävänpäivän jäsenhankintakampanja toi RKL:lle 21 uutta­ jäsentä. Eniten uusia jäseniä hankkivat Helsinki (10) ja ­Pori (3). Kuopioon liittyi kaksi ystävää, samoin Etelä-Pohjanmaalle. Ystävän saivat myös Joensuu, Raahe, Hämeenlinna ja Länsi-Uusimaa. Paljon onnea!­ Palkinnot postitetaan kesän kynnyksellä.

Yhdistysten välinen kilpailu jatkuu kuitenkin lokakuun loppuun, joten hyvin alkanutta jäsenrekrytointia kannattaa jatkaa.

RKL:n valmistuvia opiske­lijajäseniä tavoitellaan nyt ­aivan uuden puhelinkampanjan keinoin. Kampanjan kautta on jo liittynyt uusia jäseniä­ liittoon. Yhdistysten, jotka käyttävät jäsenrekisteriä, tulee muistaa säännöllisesti ennen kokouksiaan käydä ”porstuassa” katsomassa, odottaako siellä innokas jäsenehdokas yhdistyksen hyväksyntää.

Tulevaisuuskyselyssä haettiin yhdistysten näkemyksiä muun muassa jäsenhankinnan tehokkaimmista keinoista.

Tulevaisuuskysely valmis

Tulevaisuuskyselyyn vastasi­ maaliskuussa määräaikaan mennessä vain 15 prosenttia yhdistyksistä. Siitä kävi kuitenkin ilmi, että tehokkaimpina jäsenhankintatapoina pidettiin paikal­lisyhdistyksen toiminnan lisäämistä ja oppilaitoskäyntejä.