RKL:n golfkilpailut on edelleen tarkoitus järjestää elokuussa Helsingin kesäpäivien yhteydessä. Peli­paikaksi on valikoitunut Vihdin golfkenttä.

RKL:n tämänvuotisten kesäpäivien kohtalo ratkennee kesä-heinäkuun vaihteessa. ”Kyllä Vihtiin tulen pelaamaan, jos RKL-golf järjestetään”, vannoo porilainen Kai Hautaoja, viime kauden golfmestari Tammisaaren kesäpäiviltä.

RKL seuraa luonnollisesti koronatilannetta tarkasti ja noudattaa valtioneuvoston ja THL:n antamia ohjeita ja määräyksiä.

Leudon talven vuoksi golfia on kyetty pelaamaan etelässä lähes läpi talven. Vaikka koronavirus on kurittanut kaikkea liikuntaa, golfia on voitu pelata pienissä kahden hengen ryhmissä. Porissa ranget ovat auki, ja kahden tai kolmen hengen ryhmissä on saanut kiertää kenttiä.

Porilaiset ovat menestyneet

Porilaiset ovat RKL-Golfin kesto­menes­tyjiä. Yhdistys osallistuu muutoinkin RKL:n kilpailuihin kiitettävästi: keila­kilpailu kuulu veljesten jokavuotisiin urheiluperinteisiin.

Tuplamestari Kai Hautaoja on voittanut RKL-Golfin Helsingissä (2016) ja viime vuonna Tammisaaressa. Golfissa pelataan useassa eri sarjassa, mutta lyöntipelinä pelattava A-sarjan scratch on kilpailun kuninkuusluokka.

Porilainen Kai Hautaoja on voittanut RKL-Golfin Helsingissä vuonna 2016 ja Tammisaaressa vuonna 2019.

Viime kesän voittotulos haastavalla Tammisaaren kentällä oli 80 lyöntiä (netto) – ulos 43 ja sisään 37 lyöntiä.

Kun Kai Hautaoja oli viimeksi puolustamassa mestaruutta Tampereella 2017, peliin valmistautuminen meni pahasti vihkoon. Porin joukkueen valmentaja Juhani Kukkakorpi sattui asumaan eri hotellissa kuin Hautaoja pelikaverinsa kanssa. Aamuunhan siinä meni, kun Tampereen vilkasta yöelämää tapailtiin aina neljään asti.

”Oli siinä vähän pitkä päivä kävellä. Eihän se oikein kulkenut, vaikka muistaakseni olin kolmas”, Hautaoja tunnustaa.

Pelaaminen muuttunut

Tuplamestari oli aiemmin kuuluisa hirveistä draivipommeistaan. Nyt peli on muuttunut toisinpäin ja enemmän rautavetoiseksi tarkkuuslajiksi. Nykypelaamisessa draiveri on enemmän bägissä, Kaitsu lyö rautamailoilla jopa valtaosan avauksistaan.

”Draivi on nykyään vähän 50/50, peli on viime vuosina siksi vähän muuttunut. Olen alkanut availemaan rautakolmosella, sillä saa tarkkoja ja pitkiä vetoja.”

Hautaoja ryhtyi puolitoista vuotta sitten yrittäjäksi. Hän perusti lattiapinnotteisiin keskittyvän yrityksen. Yritys on aloittanut myös uudiskohteiden rakentamisen.

”Aika alkaa olla kortilla, pelaamiseen ei juuri jää aikaa. Meitä on minun lisäkseni yksi mies töissä. Jossain vaiheessa pitää alkaa keräämään ukkoja lisää töihin.”

Porin ammattikorkeakoulusta valmistuu rakennusinsinöörejä, osaajia pitäisi tulla siis ”omasta” takaa työmaille.

”Ei insinöörit pue haalareita niskaan”, Hautaoja tietää ja nauraa makoisasti perään.

Onko koronatilanne hankaloittanut urakoita?

”Vain vähän on jouduttu kikkailemaan työmailla. Hyvin on mennyt.”
Hautaoja on pelannut kymmenkunta vuotta kolopalloa. Tänä keväänä mestari on käynyt kahdesti rangella. Viime vuonna ennen Tammisaaren kisaa hän oli kiertänyt kentän viisi kertaa. Harjoittelu tuskin kuuluu tänäkään suvena tuplamestarin suunnitelmiin.

”Tuskin paljon kentille ennätän. Jos kisat pelataan, voittoa haetaan.”

Teksti Jari Kostiainen,  kuva Kai Hautaojan kuva-arkisto