Kainuun sairaala on valittu Suomen ja Baltian parhaaksi tietomallihankkeeksi Tekla BIM Awards -kilpailussa. Kohteessa on käytetty tietomallia monipuolisesti niin eri osapuolten yhteistyössä kuin innovatiivisissa ratkaisuissakin. Suunnittelun lisäksi tietomalleja on hyödynnetty myös työmaalla ja tuotantoketjussa. Älykästä teknologiaa ja visualisointia on hyödynnetty käyttäjälähtöisessä suunnittelussa.

Uusi sairaala on myös merkittävä julkinen puurakentamiskohde, mikä on ohjannut hankkeen suunnittelua alusta lähtien. Rakennuksen betoniseen runkoon yhdistetään yli 10 000 m2 puurakenteisia ja -verhoiltuja julkisivuelementtejä, jotka toimitetaan asennusvalmiina ikkunoineen ja pellityksineen. Käytännössä sairaalan päärakennuksen julkisivu on kokonaisuudessaan puuta. Seitsenkerroksisen hankkeen bruttoala on 46 282 m2. Betonielementtejä on noin 7 350 kpl ja paikallavalubetonia noin 11 270 m3. Teräsrakenteita on 290 700 kg.

Kainuun sairaala on Suomen ensimmäinen allianssimallilla toteutettu sairaalahanke. Kainua-allianssiin kuuluu projektin tilaaja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, pääurakoitsija Skanska, rakenne-, talotekniikka- ja arkkitehtisuunnittelusta sekä käyttäjälähtöisestä suunnittelusta ja logistiikan asiantuntemuksesta vastaava Sweco sekä talotekniikkaurakoitsija Caverion.