Tampereen Vuorekseen nousee kuuden puurunkoisen kerrostalon kokonaisuus turvallisesti sääsuojauksen alla. Arkta Rakennus Oy:n hanke on eurooppalaisittainkin suuri, ja sitä kävi ihastelemassa myös Tampereen yhdistys.

”Yhdistys järjesti karanteenivapaan tammikuun jäsentapahtuman, luonnollisesti viranomaisten ohjeistuksia noudattaen ja jäsentemme hyvinvoinnista huolehtien.­ Olemme korona-aikanakin jatkaneet työmaavierailuja”, Tampereen­ Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n sihteeri Aarni Saviaho kertoo.

”Noudatamme turvavälejä, käytämme maskeja ja pidämme vierailuryhmän enimmillään kymmenen hengen kokoonpanossa. Vierailut toteutetaan ulkotiloissa, eikä kukaan tule sairaana paikalle. Nämä ovat tärkeää toimintaa jäsenistölle, kun tavallisia kokouksiakaan ei voi pitää.”

Työmaavierailua emännöi Arkta­ Rakennus Oy:n asiakaspalveluinsinööri Outi Sievänen. Arktan kohteessa kaikki lattiasta ylöspäin on puuta – portaat, hissikuilu ja vesikattokin ovat puuelementtejä. Puurakentaminen tukee Suomen tavoitetta olla hiilineutraali maa vuoteen 2035 mennessä.

KVR-hankkeen tilaajat ovat TA-Asumisoikeus Oy sekä A-Kruunu Oy.

Teksti Maria-Elena Ehrnrooth, kuva Aarni Saviaho