RKL:n uudet säännöt otetaan käyttöön 1.1.2022. Siksi tänä syksynä piirikokoukset kutsutaan koolle lakkauttamaan piirit, ja uudet alueet kokoontuvat valitsemaan edustajat uuteen liittohallitukseen. Hallitus on huhtikuun työpajassaan käsitellyt alue-edustajien valintaa ja yhdistyksiltä on kerätty kannanottoja.

Kesäkuun kokouksessaan hallitus käsittelee kannanotot ja päivittää esityksen. Liittokokous vahvistaa aluejaon ja edustajat marraskuussa Tampereella.

Urakkaohjelmissa alueellista vaihtelua

Kentältä on kuulunut ihmettelyä työnjohdon alueellisesti poikkeavista pätevyysvaatimuksista Ely-keskusten urakkaohjelmissa. RKL on kirjelmöinyt keväällä aiheesta Ely-keskusten johdolle, jotta teknikkopohjainen rkm-koulutus hyväksyttäisiin kaikkialla Suomessa myös työpäällikön tehtäviin, jos osaaminen muutoin vastaa vaatimuksia.

RKL:n jäsenistöstä valtaosalla on teknikkopohjainen tutkinto. Poikkeamat kriteereissä asettavat työnjohtajat ja yritykset alueellisesti eriarvoiseen asemaan.

MRL-uudistuksen lausuntokierrosta odotetaan

Maankäyttö- ja rakennuslain koko­naisuudistus ei valmistunut lausunnoille aiemman aikataulu­arvion mukaisesti vielä maalis-huhtikuussa. Laki­valmistelun seuranta­ministeriryhmä jatkaa käsittelyä ehdotuksen sisällöistä.­ RKL seuraa ­uudistuksen etenemistä erityisesti työnjohdon ­kelpoisuuksien osalta.