Rakentajat suunnistivat Liedossa

Liedossa juostiin Rakentajien SM-suunnistukset 5. – 6. syyskuuta. Kilpailuun sai osallistua kaikki rakennusalalla työskentelevät. RKL:n värejä edusti henkilökohtaisessa kisassa 22 suunnistajaa 37:stä. Viestijoukkueita kisaan osallistui seitsemän. RKL:llä oli edustaja jopa H80-sarjassa, syksyllä 82 vuotta täyttävä HRMY:n Kari Honkanen.

Osallistujat kehuivat ratamestareita sopivan haastavista radoista. Turun yhdistyksen Pekka Virtanen vastasi kiitellyistä kisajärjestelyistä yhteistyössä Liedon Parman kanssa. Tuloskooste www.rkl.fi.


Laura Apilosta Rakennustiedon toimitusjohtaja

Diplomi-insinööri, tekniikan tohtori Laura Apilo aloitti elokuussa Rakennustieto Oy:n uutena toimitusjohtajana. Hän siirtyi Rakennustietoon pitkältä uralta Teknologian tutkimuskeskus VTT:n palveluksessa. Viimeisen vuosikymmenen Apilo johti VTT Expert Service Oy:tä. Hän taitaa palveluliiketoiminnan ja strategisen johtamisen.

Apilosta on tärkeää reagoida ennakoivasti niihin trendeihin, jotka muuttavat rakennusalan toimintaympäristöä. Apilo uskoo digitalisaation hyödyntämisessä olevan vielä valtavasti tekemistä.

”Ammattirakentajat ja urakoitsijat ovat keskeinen asiakassegmentti, jonka muuttuvat tietotarpeet Rakennustieto ottaa huomioon palvelukehityksessään”, Apilo lupaa.

Tulevaisuudessa tärkeään rooliin nousee tiedon tuottaminen sellaisessa muodossa, että se on joustavasti hyödynnettävissä rakennusyritysten toiminnanohjausjärjestelmissä. Myös tuotetietojen arviointiin ja vertailuun Rakennustieto tuottaa jatkuvasti aineistoa, joka hyödyttää muiden muassa urakoitsijoita.

Apilon mielestä työmaan digitalisaatio on edennyt viime vuosina varsin nopeasti, ja se kattaa tänä päivänä esimerkiksi työnsuunnittelua, laadunvarmistusta ja työturvallisuutta.

”Padit ja dronet ovat arkipäivää jo nyt. Digitaaliset sovellukset parantavat työmaalla eri osapuolten välistä kommunikaatiota sekä suunnittelun ja työmaan välistä tiedonkulkua. Tämä vähentää virheitä ja nopeuttaa prosesseja sekä parantaa valmiutta reagoida muutoksiin”, hän kuvaa.


Rakennusteollisuus esittää elvytystoimia

Rakennusteollisuus vaatii hallitukselta korjausrakentamisen ja väyläinvestointien aikaistamista lievittämään kuntien talousahdinkoa ja tukemaan talouden toipumista. RT esittää yksityisen asunto- ja korjausrakentamisen vauhdittamista ja EU:n elvytysrahoituksen hyödyntämistä korjausvelan pienentämiseksi.

”Kun vientiteollisuuden ympärille on nyt kasaantunut yhä tummempia pilviä ja kuntien talous on kriisiytynyt, on entistä tärkeämpää turvata kotimarkkinasektorin investoinnit”, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell sanoo.

Rakennusteollisuus RT on kampanjan ajaksi nimennyt itsensä Jälleenrakennusteollisuudeksi. 

Lähde: RT


Henkilövaihdoksia toimistossa

RKL:n kehitys- ja viestintäpäällikkö Jari Kostiainen on siirtynyt uusiin tehtäviin jääkiekon pariin. Opiskelijakoordinaattori vaihtuu Riina Jormakan edettyä urheilumarkkinointiuralle.

Onnea molemmille uusiin haasteisiin!


RKL:n puheenjohtaja Ari Autio (vas.) ja RKL:n hallituksen jäsen ja entinen kansanedustaja Eero Reijonen vetosivat opetusministeri Hanna Kososeen osaavan työvoiman saatavuuden varmistamiseksi. Rakennusmestari- ja rakennusinsinöörikoulutukseen saadaan lisäaloituspaikkoja.

RKL:n edunvalvonta kantoi ­hedelmää: AMK-aloituspaikkoja kymmenittäin lisää

RKL:n puheenjohtaja  Ari Autio ja hallituksen jäsen, entinen kansanedustaja Eero Reijonen vierailivat opetusministeri Hanna Kososen luona helmikuun lopulla. RKL ve­tosi silloiseen ministeriin, jotta osaavan työvoiman saatavuus turvataan riittävällä koulutuspaikkamäärällä.

Neljälle ammattikorkeakoululle tuli rakennusmestari- ja rakennusinsinöörikoulutukseen lisäpaikkoja: Metropoliaan 20 + 20 (vuosille 2021 ja 2022), Tampereelle 20 (vuodelle 2021), Kareliaan 10 (vuodelle 2021) ja Turun Ammattikorkeakouluun 5 + 5 (vuosille 2021 ja 2022).

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi elokuun lopussa korkeakoulujen lisäaloituspaikkojen kohdentamisesta erityisesti työvoimapulasta kärsiville aloille.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lue lisää

 


Lakineuvonta laajenee

RKL:n lakiasiainneuvonta laajenee. Nyt käynnistyy Propertan yhteistyöpilotti, jossa ohjauspalvelu kattaa myös yleisimmät työoikeuden kysymykset. Lisätietoja verkkosivuilta pian, www.rkl.fi!


RIL-RKL-koulutustilaisuudet

Verkkosivuilla olevaan koulutuskalenteriin päivitetään tiedot koulutuksista, www.rkl.fi.

Tilaisuuksien järjestäjät seuraavat koronatilannetta ja viranomaisten tuoreimpia ohjeistuksia. Muutokset ovat mahdollisia, joten tarkista kurssitiedot päivitysten varalta ja noudata mahdollisia lisäohjeita.