Naantalin Kultaranta Resort tarjosi upeat puitteet ja jo aamusta lähes trooppisen sään, kun 71 RKL:n golffarin yhteislähtö alkoi. Kaunis kenttä tarjosi sopivasti haastetta, ja hanhiparvien hätistely lisäsi vaikeuskerrointa.

Turun yhdistyksen järjestelyt pelittivät erinomaisesti ja kenttäpalveluja kiiteltiin. Paikallisyhdistyksen golf-aktiivit olivat myös innolla mukana kilpailemassa mestaruuksista.

Tuttuja nimiä oli jälleen palkintosijoilla. Miesten A-sarjan lyöntipelissä Pori vei kaksoisvoiton, kun Kai Hautaoja (tuloksella 82) päihitti seuratoverinsa Juhani Kukka­korven neljällä pisteellä. B-mestaruus (lyöntipeli hcp tuloksella 74) meni pohjoiseen Aimo Romakkaniemelle, ja C-sarjan pistebogeyn voiton nappasi Helsingin Jari Mulari tuloksella 46. Naisten A-sarjassa (lyöntipeli hcp) Maj-Britt Finne vei voiton, ja avec-sarjan pistebogeyn paras tulos oli Turun Jariya Ojanperällä. Joukkuekisan voitti Pori.

Palkintoa pokkaamassa Jari Mulari, onnittelemassa Hannu Jokinen, Maria-Elena Ehrnrooth ja Jarmo Ojanperä.

Seniorisarjan mestaruuden vei Imatran Kari Peltonen, ja 65-veteraanimestaruuden Jari Lehmusvaara. 75-veteraanisarjassa kultamitalin sai Helsingin yhdistyksen Aimo Peltonen (lyöntipeli), pistebogeyssa Turun Reijo Sinkko. Pisimmästä draivista vastasi Ilmari Hämäläinen Etelä-Pohjanmaan yhdistyksestä. Lähimmäksi lippua ylsi Helsingin yhdistyksen Seppo Kuokkanen.

Tilaisuuden primus motorina hääri Mestarigolf Turkua pyörittävä Hannu Jokinen, joka pääsi ojentamaan palkinnon myös itselleen – C-sarjan pronssimitalin.

”Ensikertalaiselle RKL-kisojen järjestäminen tarkoitti kyllä melkoista urakkaa – ilmoittautumiset, maksut ja muut kysymykset, sähköposteja kertyi yli 500”, Jokinen kertaa.

”Kisa vaati paljon viestintää, eivätkä kaikki aina malttaneet lukea ohjeita loppuun asti”, hän huomauttaa.
”Mutta lopulta homma toimi hyvin – kiitos Kultarannalle sujuvista palveluista. Ja osallistujille myös: palaute oli positiivista, ja tunnelma tosi hyvä!”

Ilmoittautuminen oli ensi kertaa avoin myös RIA:n jäsenille, mutta vielä yhteinen kilpailu ei onnistunut. Ensi vuonna yritetään uudelleen laajentaa urheilutoimintaa yli järjestörajojen.

Katso tulokset RKL:n sivuilta rkl.fi/urheilu