RKL:n kulttuuri ja perinnetoimikunta kokosi Vaikuttajamestarit II julkaisun RKL:n juhlavuoden kunniaksi.

Teos on jatkoa 100-vuotisjuhlaan tuotetusta Vaikuttajamestarit: sata rakennusmestaria 100 vuoden ajalta 1905–2005 -kirjalle. Nyt julkaistava kirja täydentää sitä kertomalla 50 vaikuttajamestarista.

Esimerkkejä tässä kirjassa olevista Vaikuttajamestareista ovat teollisuusneuvos Emil Hartela, rakennusosakeyhtiö Hartelan perustaja, kiinteistöneuvos Urho Urasto, tekniikan tohtori Erkki Salomäki ja rakennusneuvos Juha Klami.

Lisäksi kirjassa on luettelot liittomme johtohenkilöistä 110 vuoden ajalta aina ensimmäisestä puheenjohtajasta Nestori Eskolasta nykyiseen puheenjohtajaan Ari Autioon.

Juhlajulkaisussa on 45 Vuoden Rakennusmestaria, joista mainittakoon ensimmäiseksi 1971 valittu muun muassa Rakennusliike Arvosella ja Puolimatkalla suurien työmaiden (mm. Kelan ja Nesteen pääkonttori työmaat) vastaavana rakennusmestarina toiminut Mauri Kivikoski ja viime vuonna valittu ylitorniolainen Juha Alapuranen.

Kirjan hinta on 30 €.

Kirjaa voi tiedustella: piia.vilen@rkl.fi tai 09 8770 6511.

 

Osta juhlavuoden grafiikan lehti

Turussa asuva Tiina Vainio on työskennellyt 1990-luvulta lähtien laaja-alaisesti kuvataiteen kentällä. Hänen teoksiaan on monissa merkittävissä kokoelmissa (Nykytaiteen museo KIASMA/valtio, Koneen Säätiö, Turun ja Tampereen kaupungit, Turun taidemuseo…).

Vainio on tehnyt myös lukuisia julkisia taideteoksia, mm. Turkuun, Raisioon ja Lietoon. Teoksissaan Vainio uskoo kauneuden voimaan, jonka kautta hankalistakin asioista voi puhua tuloksekkaammin. Hän toteaa: ”Näen kauneutta melkein kaikkialla. Maalaus kaivinkoneesta sorakuopalla voi olla kaunis”, taidemaalari tiivistää.

Juhlavuoden kunniaksi tehdyt grafiikanlehdet ovat nyt myös myynnissä.

Tauluja on mahdollista ostaa seuraavasti: kolme kuvaa samoissa kehyksissä á 450 € tai yksi grafiikan lehti á 150 €.

Kysy lisää tauluista: piia.vilen@rkl.fi tai 09 8770 6511.