Kuopion kaupunkikuvatoimikunta ei päästänyt helpolla Citycon Finland Oyj:tä, joka halusi muuttaa kaupunkikeskustan toria reunustavan Saastamoisen kulman liiketalon helposti lähestyttäväksi ja nykyaikaiseksi kivitaloksi. Tämä betonibrutalismin ihanteista innoittuneen arkkitehti Toivo Korhosen 1970-luvun luomus, korkonimeltään Finnjet, joutui jo varhain iltapäivälehtien silmätikuksi, ja epävirallisesti se on ollut ehdolla maailman rumimmaksi betonirunkorakennukseksi.

Rakennus olikin kuin muinaisnaisjäänne 1970-luvun pysähtyneisyyden ajalta. Kuopion kaupungin entinen kaupunginjohtaja Kari Häkämies löysi sateisena sunnuntaina hiljaisesta kaupunkikeskustasta mielleyhtymän itäeurooppalaiseen lentokenttään.

Kiinteistön omistaja Citycon Finland Oyj teki suunnitelmien kanssa töitä useita vuosia.

”Nyt julkisivutyöt on tarkoitus saada valmiiksi elokuun loppuun mennessä”, kertoo kaupallinen johtaja Mari Laaksonen Citycon Finlandista.

Usean miljoonan euron peruskorjausurakan näyttävin osa on pääsivun led-valaistus, joka viimeistään karistaa mielleyhtymät Itä-Eurooppaan.

Myös taiteelliseen osaamiseen on investoitu toden teolla, ja asialla on nimekäs Partanen & Lamusuo Partnership.

Partanen & Lamusuo Oy on toteuttanut useita julkisia taidehankintoja, ja tällä kertaa kaksikko Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo käyttävät julkisivutaiteessa kuopiolaisen Victor Barsokevitschin (1863–1933) ottamia valokuvia muinoin kauppatoria kansoittaneista ihmisistä.

Citycon Finland hakee tyhjentyviin liiketiloihin parhaillaan uusia vuokralaisia. Kiinteistössä on ollut yli vuoden käynnissä laaja julkisivu- ja eristysremontti. Työtä on tarkoitus jatkaa liiketilojen uudelleen järjestelyillä.

Perinteisesti talon vuokralaiseksi mielletyn Anttilan osuus lattianeliöistä on pienentänyt ja nykyisellään tavaratalo käsittää rakennuksen toisen kerroksen liiketilat.

Citycon-kiinteistöön syntyy torin puolella pilarilinjaan levittäytymisen kautta noin 400–500 neliömetriä uusia liiketiloja, jotka yhdistyvät sisäpuolelta vapautuviin ykköskerroksen liiketiloihin.

Suunnitelmissa on raivata katutason liiketiloja kun myös ulkoseinä on laajentunut torin suuntaa.

”Liiketiloja järjestellään kysynnän löytyessä. Sisäänkäyntejä avataan katutason myös Kirjastokadun puolelle”, Laaksonen lisää.

Kuopion rännikatuasemaakaavan ja kuuluisan torin ongelma on että keskusta yhä hiljenee ja autioituu. Illan tunteina tavaratalojen sulkiessa ovensa viimeiset katusoittajatkin laittavat pillit pussiin. Yötä vasten torilla toimii vain satunnaisia kulkijoita palveleva grillikioski.

Teksti Reijo Holopainen, kuva Hannu Miettinen