RKL-juhlavuoden ensimmäinen puolikas on edennyt hurjaa vauhtia. Lomien jälkeen on hyvä palata yhdistyksissä arkeen ja ottaa jälleen aktiivinen ote yhteisten asioidemme kehittämisessä.

Liiton kannalta on tapahtunut iloisia asioita kevään aikana, kun muun muassa Wuoriolan alue saatiin kunnostettua uuteen uskoon. Väitän, että nyt kelpaa lomailla Vihdissä Etelä-Suomessa uusissa hienoissa mökeissä, uusitulla alueella.

RKL:n hallitus on saanut ratkoa vuoden aikana myös haasteita, kun pitkään palvellut toimitusjohtajamme Ahti Junttila siirtyi kesäkuussa Päätoimija-konserniin kuuluvan Rakennusliike Koivukoski Oy:n toimitusjohtajaksi. Henkilökohtaisesti haluan kiittää ja muistaa lämmöllä Ahdin innovatiivista ja positiivista aikaa liiton palveluksessa.

Uusi toimitusjohtajamme Hannu Järveläinen on aloittanut toimessaan syyskuun alussa. Toivotetaan Hannu tervetulleeksi järjestöömme ja luodaan jälleen uutta ajassa olevaa tunnelmaa yhdessä – rakennusmestareiden rakentavassa hengessä.

Olen aina havainnut liiton aktiivisen otteen vaikuttamisessa ja mestareiden ammatti-identiteetin vahvana puolustajana. Haluan jatkaa arvokkaita perinteitämme, mutta meidän kaikkien on myös tunnustettava, että elämme modernia aikaa, jossa todellisuutta ovat joskus omituisetkin asiat.

Minusta vahvuutemme on aina ollut rohkeudessa kehittää ja vaikuttaa ympäristöön; rakentaa niin elinympäristöä sen rikkaassa muodossaan kuin ympärillä olevaa yhteiskuntaa.

En jaksa olla muistuttamatta vahvasta roolistamme muun muassa maankäyttö- ja rakennuslain muutosesityksen saattamisesta onnelliseen päätökseen. Teknikko (rkm) ja rakennusmestari -AMK saavat lakiesityksen mukaan myös jatkossa toimia erittäin vaativissa kohteissa vastaavina työnjohtajina. Tämä mitä suurimmissa määrin edustaa mielestäni RKL:n reagointia ympäristömuutoksiin.

Juhlavuosi jatkuu vahvana. Liitto järjestää upeat 110-vuotisjuhlat Suomen Kansallisteatterissa 14.11.2015 Helsingissä. Odotan liittomme ensimmäisen puheenjohtaja Nestori Eskolan rakentamaan juhlalliseen tilaan salin täydeltä yhdistystemme jäseniä aveceineen – kaukaa ja läheltä. Lupaan, että illasta muodostuu ikimuistoinen – juhlapäivänä on tarjontaa jäsenillemme ikäryhmästä riippumatta – aamusta iltaan.

Juhlan jälkeen alkaa arki jälleen nopeasti, kun jo sunnuntaina järjestetään liittokokous. Liittohallituksen puheenjohtajan toimiaika on kaksi kalenterivuotta. Kahden vuoden aikana puheenjohtajan asemassa olen kokenut arvokkaita kohtaamisia ympäristössämme niin kentällä kuin sidosryhmissämme. Toivon saavani jatkaa vielä yhteistä matkaamme kanssanne.

Ari Aitio, RKL:n puheenjohtaja

P.S. Juhlissa nähdään!

Kuva Arto Wiikari