RKL järjesti opiskelija­toimikuntansa kanssa ensimmäistä kertaa
RKL goes Tahkofest -tapahtuman.

Tammikuun lopun nelipäiväinen opiskelijatapahtuma Tahkolla tarjo­si ympäri Suomea saapuneille osallistujille unohtumattoman kokemuksen, jossa yhdistyivät ammatillinen kehit­tyminen, verkostoituminen ja talviset riennot Tahkolla.

Tapahtuma alkoi torstaina jo varhain,­ kun yhteisbussi keräsi innokkaat raken­nus­alan opiskelijat mukaan matkaan eri puolilta Suomea Nilsiän Tahkolle.­ Ensim­mäiseen iltaan kuului yhteistä­ ruuanlaittoa, seurapelejä ja tutustumista muihin alan opiskelijoihin. Samalla käynnistettiin video- ja valokuvakilpailu, joka kannusti osallistujia ikuistamaan tapahtu­man parhaita hetkiä.

Tietoiskuja ja Kuopion kuulumisia

Perjantaiaamuna oli luvassa matkan koulutuksellinen osuus, kun uudesta rakentamislakia ja FISE-pätevyyksistä kuultiin RKL:n järjestöpäällikön Mikael Åhlin asiantuntijaluento.

Yhteisen lounaan jälkeen esittäytyi Kuopion Rakennusmestariyhdistys varapuheenjohtaja Eija Tuppuraisen ja hallituksen jäsenen Pentti Leskisen esittelemänä. Erityisesti Leskisen esitys ja kokemukset KYS Uusi Sydän 2025 -projektin haasteista ja toteuttamisesta tarjosi­ kaikille paikalla olleille mielenkiintoista ­näkökulmaa vuoden työmaaksikin valitusta projektista.

Hauskanpitoa ja tutustumista

Tahkofestin rientoihin osallistuminen­ tarjosi jokaiselle jotakin – oli sitten ­kyseessä laskettelu Tahkon jyrkillä rinteillä tai rentoutumista kylpylän altaissa­ ja saunoissa, ja unohtamatta After ski -tansseja ja illanviettoja muiden festi­vaalikävijöiden kanssa. Nämä sosiaaliset aktiviteetit mahdollistivat arvokkaiden suhteiden luomista niin oman alan opiskelijoiden kuin muidenkin tapahtumaan osallis­tuneiden kanssa.

Paluumatkalle kohti kotia lähdettiin­ sunnuntaina aamupäivästä, kun tavarat­ oli pakattu ja kaikki saatu herätettyä ­takaisin bussiin. Ilman ongelmia paluu­matka ei kuitenkaan sujunut, kun ryhmää kuljettanut bussi hajosi savuten Tampereella moottoritien varteen. Vaikka tilan­ne aiheutti hetkellistä hämmennystä, se myös yhdisti ryhmää. Järjestelytiimi ja bussiyhtiö hoitivat tilanteen ammattimaisesti, ja kaikki pääsivät turvallisesti­ kotiin, vaikkakin hieman suunniteltua myöhemmin.

RKL goes Tahkofest tarjosi matkaan osallistuneille opiskelijoille upean mahdollisuuden osallistua opiskelijatapahtumaan myös oman opiskelijakaupungin ulkopuolella ja samalla verkostoitua muiden oman alan opiskelijoiden kanssa.

Suuri kiitos RKL:lle tapahtuman tukemisesta sekä järjestämisestä yhdessä­ opiskelijatoimikuntansa kanssa. Kiitos­ myös Kuopion Rakennusmestariyhdistykselle tapahtumaan osallistumisesta,­ ja erityiskiitos opiskelijatoimikunnan ­tapahtumaryhmälle.

Teksti Ossi Nieminen kuva Henna Matikainen