Suomen suurimman aurinkopuiston ensimmäiset aurinkopaneelit otettiin käyttöön heinä-elokuun vaihteessa Atrian aurinkosähköpuistossa Seinäjoella. Tänä vuonna asennettava noin 4 MW:n aurinkopaneelikenttä otetaan kokonaisuudessaan käyttöön syksyn aikana.

Hanketta varten perustettu Nurmon Aurinko Oy toteuttaa investoinnin ja vastaa laitteistojen ylläpidosta. Nurmon Aurinko Oy:n taustalla on Atrian Suomi Oy:n lisäksi Solarigo Systems Oy. Työ- ja elinkeinoministeriön tukeman projektin ensimmäisen vaiheen rakentaminen käynnistyi kesäkuun 2017 alussa.

Vastaavia teollisuuslaitokseen integroituja aurinkoenergiaratkaisuja ei ole Suomessa aiemmin toteutettu. Tehtaan alueelle asennetaan yli 24 000 aurinkopaneelia maa- ja kattoasennuksina, jotka vastaavat 5 600 MWh vuotuista sähköntuotantoa. Paikallisesti tuotetulla päästöttömällä sähköllä korvataan noin 5 % tehtaan tarvitsemasta sähköstä vuositasolla. Atrian Nurmon tehtaan kiinteistöjen jäähdytystarve on merkittävä ja aurinkoenergian tuotantoprofiili tukee tätä tarkoitusta. Hanke vähentää kokonaispäästöjä ja parantaa tehtaan energiatehokkuutta. Se lisää omavaraisuutta ja riippumattomuutta ulkopuolisista verkoista sekä niiden häiriöistä.