Helsingin rakennuslautakunnan vuotuisen tunnustuspalkinnon, Rakentamisen Ruusun, saivat peltiseppä Esko Kivi ja Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy. Molemmat ovat ansioituneet perinteisten työmenetelmien käytössä julkisivuhankkeissa. Teollisilla prosesseilla on etuja, mutta viime kädessä rakentamisen ja korjaamisen laatua ja onnistumista mitataan työmaalla henkilökohtaisen osaamisen, viitseliäisyyden ja sitoutumisen kautta. Parhaimmillaan taitavien ammattilaisten tiedot ja taidot siirtyvät sukupolvelta toiselle.

Entinen Teboilin pääkonttori osoitteessa Bulevardi 26 muutetaan hotellikäyttöön. Arkkitehti Sami Horto suunnitteli julkisivuksi kevyellä sinkkipellillä verhotun rakenteen, joka muodostaa voimakkaan reliefin. Julkisivun haasteellinen muoto edellytti sekä ulkonäkönsä että kestävyytensä puolesta osaavaa peltisepäntyötä. Pienimmätkin yksityiskohdat piti toteuttaa huolellisesti. Kokeneen, perinteiset peltisepäntaidot osaavan Esko Kiven ansiosta julkisivu onnistui hienosti.

Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy on puolestaan jo vuosien ajan korjannut onnistuneesti eri-ikäisiä ja tyyliltään erilaisia helsinkiläisiä rakennuksia. Yritys toteutti vuoden 2014 aikana ansiokkaasti muun muassa kaksi terastipintaisen julkisivun korjausta töölöläisiin funkistaloihin. Yrityksessä on vanhojen julkisivujen korjauksessa tarvittavaa pitkäjänteisyyttä. Se on tutkinut pieteetillä kerrostuneita pintakäsittelyjä ja etsinyt oikeita värisävyjä tai rappauksen pintastruktuureja. Yritys myös kertoo hankkeistaan läpinäkyvällä ja informatiivisella otteella.