RKL tukee lääkäreitä Ukrainassa

Tilanne Ukrainassa on järkyt­tänyt suomalaisia syvästi. Maa on joutunut Venäjän raakalaismaisen hyökkäys­sodan kohteeksi. Tuhannet siviilit ja sotilaat ovat kuolleet tai haavoittuneet sotatoimien kohteina.
RKL ry auttaa ukrainalaisia sodan uhreja lahjoittamalla 10 000 euroa Lääkärit ilman rajoja -järjestölle. Järjestö lähettää lääkäreitä ja lääkintätarvikkeita sinne, missä niitä tarvitaan eniten. Järjestön apua tarvitaan kipeästi Ukrainan sotatoimialueilla.

Rakentamisen ammattilaiset haluavat tukea lääkäreiden tärkeää työtä. Kun Ukrainaan saadaan taas jonain päivänä rauha ja jälleen­raken­tamisen aika koittaa, RKL etsii parhaimmat tavat auttaa rakentamaan uudelleen sen, minkä sota on tuhonnut.

Puheenjohtaja Jukka Lintunen kannustaa RKL:läisiä auttamaan Ukrainaa.

”Ukraina tarvitsee kaiken mahdollisen avun. RKL haastaa kaikki jäsenyhdistyksensä järjestämään keräyksen Ukrainan hyväksi parhaaksi katsomallaan tavalla.”

 


Kyselyn tulokset kertovat syitä RKL:ssä mukana olemiseen.

Strategiatyö etenee – jäsenkyselyyn kova määrä vastauksia

RKL:n hallituksen jäsenet ja varajäse­net jatkoivat helmikuussa alkanutta strategia­työtä työpajassa 7. huhtikuuta. Työn pohjana käytettiin jäsenkyselyä, johon saatiin lähes tuhat vastausta.

”Hienoa, että RKL:n jäsenet ovat näin sitou­tuneita järjestöönsä. Vastaajat eivät tyytyneet vain antamaan vastauksia monivalintakysymyk­siin, vaan aikaa oli käytetty myös RKL:n tilan analysointiin omin sanoin,” kiittelee vt. viestintä­johtaja Kimmo Collander.

”Näin suuren vastaajamäärän ansiosta pystymme saamaan luotettavan kuvan jäsentemme tarpeista eri elämänvaiheissa.”

Strategiatyön tulokset esitellään jäsenistölle syksyllä.


RKL:n liittohallituksen kokoukset

17.6. Kesäpäivät, Wuoriola, Vihti
5.8. Lännen alue, Naantalin asuntomessut
2.–3.9. Pohjoisen alue
14.10. Etelän alue, Pasila
18.11. Idän alue, Joensuu

Joulukuun kokouksen päivä ja paikka  päätetään myöhemmin.

 


Onnetar suosi kyselyihin vastanneita

RKL oli mukana rakennusalan työelämätaitoja tutkivassa Rakas-tutkimushankkeessa yhdessä Työtehoseuran, Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa. Kyselyyn vastanneista Erja Saario voitti viikonlopun Wuoriolan mökissä.

Jäsenkyselyymme osallistuneista onni suosi Pauli SaaristaHeikki Puumalaista ja Jonathan Pittsiä, jotka saivat RKL:n takin. Toinen Wuoriolan viikonloppu meni Kyösti Kakkoselle.

RKL kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita ja onnittelee voittajia!

 


Jäsenetuvakuutuksia ja -alennuksia Pohjolasta

Pohjola Vakuutuksen ja RKL:n yhteistyö antaa jäsenille merkittäviä etuja arjen ja vapaa-ajan vakuutuksista.

Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus
Ammatillinen ryhmävastuu- ja oikeus­turvavakuutus korvaa vahinkoja, jotka  liittyvät RKL:n jäsenen työsuhteeseen tai virka­miehenä toimimiseen.

Vakuutettuja ovat RKL:n jäsenet toimies­saan rakennusmestareina, itse­näisinä ammatinharjoittajina tai yksin yksi­tyisellä toiminimellä.

Vastuuvakuutuksesta korvataan toiselle aiheutettu henkilö- ja esinevahinko.­ ­­Oikeusturvavakuutuksesta korvataan puolestaan ne kohtuulliset asianajo- ja oikeu­denkäyntikulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä riita-,­­ rikos- ja hakemusasioissa.

Järjestövakuutus
Järjestön jäsenet ja opiskelijajäsenet ovat järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa kattavan matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen piirissä.

Alennukset
RKL-jäsenenä saat 5 – 20 prosentin alennuksia omista arjen ja vapaa-ajan vakuutuksistasi.
Tutustu vakuutusehtoihin tarkemmin osoitteessa rkl.fi/varsinainen-jasenyys/#vakuutukset-4

 


RIL-RKL koulutustilaisuudet syksy 2022

Betonityönjohtajien päivityskurssi,
Espoo / Webinaari 6.-7.9.

Työpäällikön koulutus, Helsinki
1.jakso 20.-22.9.,
2. jakso 18.-20.10.,
3. jakso 15.-17.11.

Rakennustyön valvojan RAV pätevyyskoulutus,
Espoo / Webinaari
1. jakso 27.-28.9.,
2. jakso 25.-26.10.

Betonityönjohtajan pätevyyskoulutus (talo, infra), Espoo / Webinaari
1. jakso 11.-12.10.,
2. jakso 8.-10.11.,
3. jakso 13.-15.12.,
4. jakso 17.-19.1.2023

Lisätietoja: RKL/Merja Salomaa, p. 040 192 0063, merja.salomaa@rkl.fi

Pääsuunnittelija 23,
Helsinki / Webinaari
1. jakso 4.-5.10.,
2. jakso 8.-9.11.,
3. jakso 29.-30.11.,
4. jakso 10.-11.1.2023.,
5. jakso 14.-15.2.2023

Pätevyyskoulutus tavan­omaisissa pääsuunnittelija­tehtävissä toimiville
1. jakso 4.-5.10.,
2. jakso 8.11.

Lisätietoja: Elina Rantakallio, p. 050 520 1168, elina.rantakallio@ril.fi,
Manni Järvinen, p. 050 475 2429, manni.jarvinen@ril.fi,
Ossi Liang, p. 050 307 6258, ossi.liang@ril.fi

 


Asuntomessut Naantalissa 15.7.-14.8.2022

Asuntomessut järjestetään upealla Luonnonmaan saarella, jonka tunnetuin rakennus on Suomen tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta.

RKL:n neuvontapiste on jälleen kerran mukana asuntomessuilla. Tarjoamme asiantuntijaneuvontaa rakentajille yhteistyössä  Turun Rakennusmestarit ja
-insinöörit AMK:n kanssa.

RKL:n puheenjohtajiston perinteinen kunniatehtävä on valita Asuntomessujen mallitalo. Tämän vuoden mallitalo julkistetaan 5.8. klo 14.

Nähdään Naantalissa!


Joakim ”Jocke” Högström

Jocke siirtyi Raaseporiin

SBIF:n pääsihteeri ja RKL:n pitkä­aikainen koulutusasiamies Joakim ”Jocke” Högström siirtyi kotikaupunkinsa Raaseporin palvelukseen.

Toivotamme Jockelle onnea ja menestystä sekä kiitämme häntä niistä vuosista, joiden aikana hän on tehnyt korvaamatonta työtä RKL:n ja SBIFin hyväksi.


Valokuvaus­kilpailu

2020-luvun luvun rakennustyömaa, mitä näet? Ota kännykkä tai järjestelmäkamera käteen ja kuvaa suomalaista rakentamista ja työmailla ahkeroivia ammattilaisia!

Voittajakuvan ottajalle on luvassa 500 euron lahjakortti, hopeamitalistille kesäviikko Wuoriolan mökillä ja kolmannelle viikonloppu. Lisäk­si arvomme kilpailuun osallistuneiden kesken mökkiviikonlopun. Voittajien nimet julkaistaan marraskuussa 2022.

Lisätietoja: rkl.fi/rkln-valokuvaus­kilpailu


Huom!

Jäsensihteeri Piia Vilén on poissa toimistolta elokuulle asti. Kaikki jäsenasioita ja laskutusta koskevat kyselyt tulee lähettää jasenpalvelu@rkl.fi -osoitteeseen.


Lataa maksuton Tulisijan valinta- ja käyttöopas

RIL ry:n julkaisema Tulisijan valinta- ja käyttöopas auttaa tulisijan ja savu­piipun valinnassa ja ohjaa niiden käyttöä. Rakentajille ja kulut­ta­jille suunnatun oppaan tavoit­tee­na on parantaa paloturvallisuutta.

”Tulisija-savupiippuyhdistelmä on merkittävä riskitekijä palotur­val­­­lisuudelle. Niistä aiheutuu vuosittain noin tuhat tulipaloa. Valtaosa näistä paloista olisi ­estet­tävissä, jos toimittaisiin määräysten ja ohjeiden mukaisesti”, RIL:n tekninen johtaja­ Pekka Talaskivi­ sanoo.

Tulisijan valinta- ja käyttö­oppaas­­sa kuvataan keskeisimmät rakentamis- ja paloturvallisuusmääräykset ja ohjeet. Oppaan sisällön suunnittelussa on ollut mukana laaja asiantuntijayhteisö.
Opas on ladattavissa maksutta RIL:n kirja­kaupasta.


Jäsenrekisteriuudistus valmiina

RKL:n jäsenrekisterijärjestelmän uusimishanke on viimein valmis.

Jäsensihteeri Piia Vilén on tyytyväinen: ”Meillä on nyt hyvä ohjelmistopaketti kasassa. Perusjäsenrekisterin lisäksi ohjelmisto hoitaa jäsenmaksujen laskutuksen, mökkivaraukset ja lehtitilaukset.”

”Pärjäämme tämän kanssa pitkälle tulevaisuuteen.” Käyttäjäkoulutusta on luvassa myöhemmin.”
Jäsenrekisteriohjelmiston rakentaminen osoittautui odotettua vaikeammaksi, ja aikataulu­ venyi kuukausilla. Piia Vilénin mukaan ohjelmistotoimittajalla oli vaikeuksia saada integroitua kaikki RKL:n erityispiirteet mukaan järjestelmään: ”Esimerkiksi mökkivarauksien järjestäminen oli yllättävän vaikeaa.”

”Lehtien osoitetietojen kanssa on ollut myös tekemistä ja jäsenmaksulaskujen lähettäminen on takkuillut.” Vilén pahoittelee viivästyksiä: ”Käsittelyruuhka oli melkoinen. Ensi keväänä lastentaudit on kuitenkin hoidettu.”

Mökkivarausjärjestelmästä voi nähdä, onko vapaita aikoja tarjolla.

”Kannattaa katsoa, löytyykö sieltä sopivia viikkoja ja tarttua tilaisuuteen hankkia edullinen mökkiviikko”, kannustaa Piia Vilén ja muistuttaa, että varauksia voi tehdä vain kuluvalle mökki­kaudelle.
Ensikertalaiset saavat etu­sijan, jotta mahdollisimman moni hyötyy jäsenedusta.


Kenestä Vuoden Rakennusmestari?

Syksyllä valitaan taas Vuoden Rakennusmestari/-insinööri ja Vuoden Nuori Rakennusmestari/-insi­nööri. Tunnetko tyypin, joka on paitsi erityisen osaava, myös esimerkillinen kollega ja työn­joh­ta­ja? Tee ehdotus jäsen­sivuilla olevalla kaavakkeella rkl.fi/lomakkeet.

Valinta julkaistaan RKL:n liitto­kokouksessa Joensuussa 20.11. 2022.


RKL ensimmäistä kertaa SuomiAreenalla

RKL osallistuu heinäkuussa ­Porissa pidettävään yhteis­kunnalliseen keskusteluviikkoon Suomi­Areenaan. Merkitse kalenteriisi perjan­tai 15.7.!

Tapahtumasta kerrotaan tarkem­min RKL:n verkko­sivuilla ja jäsenkirjeessä.


Kultaisen ansiomerkin saajia vuoden 2021 liittokokouksessa.

Ansiomerkkien haku selkeytyy, hakuaika menossa

RKL myöntää vuosittain hopeisia ja kultaisia ansiomerkkejä ansioituneille jäsenilleen.

Yhdistysten käyttöön on laadittu uusi ansiomerkkien pisteytysohje. Uusi malli asettaa vähimmäispistemäärän hopeiselle ansiomerkille. Nyt yhdistysten on entistä helpompi tarkistaa, riittääkö hakijan pistemäärä ansiomerkkiin. Huomionosoitustoimikunta kannustaa tarkistamaan aina, onko hakija maksanut RKL:n jäsenmaksun 10 vuoden ajalta, kuten säännöt määräävät.

Hakemusten määräaika on 15.6.2022. Hakemus on ladattavissa jäsensivuilta rkl.fi/lomakkeet


KIRA-Akatemia nuorille ammattilaisille

KIRA-Akatemia tuo yhteen kiinteistö- ja rakennusalan eri sektoreilla työskenteleviä nuoria ammattilaisia ja perehdyttää heidät kiinteistö- ja rakentamisalan kokonaisuuteen.

Akatemia on tarkoitettu toimialan nuorille ammattilaisille, joilla on alle 10 vuotta työkokemusta.
Ohjelman aikana käydään kattavasti läpi toimialan nykytilan ja tulevaisuuden haasteita. Akatemialaiset tutustuvat monipuolisesti kiinteistö- ja rakennusalan organisaatioihin ja tehtäviin.

Osallistujat valitaan hakemusten ja motivaatiokirjeiden perusteella. Akatemia on osallistujille maksuton. Haku päättyy 15.6.

Lisätietoja: ril.fi/fi/alan-kehitys-2/ kira-akatemia-2022


”Kotka Rankki, ohutta yläpilveä”. Ryhmä lähdössä saareen 23.4.

Naiset juhlivat 20-vuotiasta Klubiaan Kotkassa

RKL:n Naisten Klubin 20-vuotisjuhlaa päästiin viimein viettämään koronarajoitteiden jälkeen. Liki 40 osallistujaa vietti juhlavan viikon­lopun merellisissä maisemissa Kotkassa tutustuen muun muassa Rankin saareen. Juhlaa tuki Rakennusmestarien Säätiö.