Uusi hallitus järjestäytyi

RKL:n uusi hallitus järjestäytyi Teams-kokouksessa 22.1.2021. Hallitus valitsi keskuudestaan II puheenjohtajaksi Jukka Lintusen (Keski-Suomi). III puheenjohtaja on Vuokko Uusikangas (Kunnalliset). Myös valiokuntajako vahvistettiin. Lintunen jatkaa ammattiasiainvaliokunnan puheenjohtajana, ja Uusikangas siirtyy johtamaan puhetta jäsenvaliokunnassa.


Korona-ajan kenttäkahvit

RKL järjesti kaikkien aikojen ensimmäiset etäkahvit Teamsissa Runebergin päivänä ja uudelleen maaliskuun alussa. Jäsenistöä oli ilmoittautunut vapaamuotoiseen tapaamiseen eri puolelta Suomea, ja RKL:n joukkue nautti kahvista ja seurasta osin Pasilassa ja osin etäyhteyksin. RKL on luvannut palkita nokkelat ideat korona-ajan yhdistystoimintaan – kertokaa omat vinkkinne meille!Kaksi tutkimusta käynnistynyt

RKL teettää keväällä kaksi tutkimusta Mestarin elinkaarimalli -hankkeen alla. Ensimmäinen liittyy opintojen keskeyttämiseen, ja siinä kumppanina on e2-Tutkimus. Toisen tähtäimessä on työelämän haasteet. Millaisia ovat nykyisen työnjohdon kuormitustekijät? Millaiset välineet voisivat auttaa paineistetun työn hallintaa ja edesauttaa työmaajohdon jaksamista?

RKL teettää yhteistyössä RIA:n Työterveyslaitoksen (TTL) ja RIA:n kanssa aivotyökyselyn. Tutkimusta käytetään valmennuksen suunnitteluun. Tavoitteena hankkeella on saada opiskelijat saattamaan opintonsa valmiiksi ajoissa, ja saada valmiit mestarit jaksamaan paremmin työurallaan.


Urapolkuja-tapahtumasta uusia jäseniä

RKL oli mukana Rakennuslehden ja RIA:n Urapolkuja– ammattikorkeakoulukiertueella, joka toteutettiin kuuden oppilaitoksen webinaarisarjana.

RKL:n opiskelijakoordinaattori pääsi esittäytymään ja näyttämään uuden RKL:n animaatiovideon opiskelijoille. Samalla järjestöpäällikkö kertoi Fise-pätevyyskoulutuksista. Pelkästään etänä toteutettu rekrytointitapahtuma oli onnistunut ja se toikin RKL:lle kosolti uusia opiskelijajäseniä.


Mestarilaulajiin uusia ääniä?

Rakennusmestarien kuoro Mestarilaulajat kutsuu uusia jäseniä mukaan toimintaan. Äänet avataan taas yhdessä, kun tilanne sallii. Ota yhteyttä Hannu Ahokantoon.

PS. Lapin hiihtokisat siirtyvät ensi vuoteen koronarajoitusten vuoksi.


Löydätkö itsestäsi KIRAHVIn (=KIRAHubin visionäärisen innostajan)?

Mitä kestävä digitalisaatio tarkoittaa kiinteistö- ja rakentamisalalla? Mitä sen avulla voidaan ja halutaan saavuttaa? Kaikille kiinteistö- ja rakentamisalan asiantuntijoille avoimet ja ilmaiset KIRAHVI-tapaamiset syventyvät kulloinkin yhteen rakennetun ympäristön digitalisaation teemaan tai ilmiöön, kuten luvituksen automaatioon, työtiloihin tai yleisten tietomallivaatimusten uudistustyöhön.

KIRAHVI-yhteistyöryhmään voi liittyä osoitteessa kirahub.org/kirahviryhma


RIL-RKL -koulutukset

kesä–syksy 2021