Tänä suvena RKL-senioreiden kesäretkeläiset koontuivat hotelli Aulangolle 6.–8.6. Mukana oli eri puolilta Suomea runsas viisi kymmentä RKM-senioria, joista kaksi oli lady-RKM-senioria. Kolmen päivän käsi­kirjoituksen ohjelmaa pystyi hyvällä omallatunnolla luonnehtimaan runsaaksi.

Ensimmäisenä päivänä vierailtiin Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Kulttuuri- ja kongressikeskuksen toimintaa esitteli toiminnanjohtaja Jouko Astor. Monipuolisesti käytettävä teatterisali, Vanaja-Sali, on kulttuurikeskuksen keskipiste. Talossa vierailee arviolta 564 000 ihmistä vuodessa.

Toiseen päivään kuului kiertoajelu, jossa kesäretkeläiset näkivät, että Aulangolla on Suomen toiseksi vanhin 9-reikäinen golfkenttä. Lisäksi retkeläisille näytettiin 1200–1700-luvuilla rakennettu Hämeen Linna (ainut tiililinna Suomessa), Maakunta-arkisto ja Sibeliuksen kotitalo.

Lisäksi panssariprikaatin toimintaa esitteli prikaatin eversti Pekka Järvi. Alueella sotilaat ovat harjoitelleet keskiajalta lähtien. Päivän päätteeksi saavuttiin yöpymispaikkaan Lautsian lomakeskukseen Hauholla. Huoneisiin majoittumisen jälkeen päivällisruokailu oli lomakeskuksen ravintolassa rytmikkään haitarimusiikin ja tarinankerronnan lomassa.
Kolmantena retkipäivänä vierailukohteeksi oli valikoitunut Kauppakeskus Tuulonen, jossa Hanssin-Jukka-lentokone DC-2 on esillä museoituna.

Matka jatkui Teijo Talot Oy:n talotehtaalle Tuulokseen. Tehtaan valmistuskonseptina rakennus tehdään kuivissa sisätiloissa perustuksineen ja sisustuksineen täysin valmiiksi.
Retken ohjelma oli hyvin monipuolinen. Onnistuneen retken pääjärjestäjänä olivat Hämeenlinnan seudun RKM-Seniorit ja vetäjinä toimivat Heikki Autio Helsingistä (RKL-Seniorit) ja Jukka Heinonen Hämeenlinnasta. Matkan järjestelyissä olivat mukana myös Jouko Henriksson, Lasse Blomberg ja Pekka Roive.

Teksti Kimmo Halminen, kuva Erkki Ketola