Frisbeegolf oli ensimmäistä kertaa kisalajina Kesäpäivillä. Yleisurheilu houkutti mukaan enemmän kilpailijoita kuin monena edellisenä vuotena. Golfin RKL-mestaruudesta miteltiin Kirkkonummen Peuramaalla.

Järjestöpäällikkö Mikael Åhl osallistui tosissaan frisbeegolf-kisaan.

Viime vuonna kokonaan väliin jääneet Kesäpäivät Helsingissä järjestettiin vihdoin, vaikka viranomaisrajoitusten tähden kaikki sisätilatapahtumat jouduttiin perumaan. Harmillisesti myös opiskelijoiden kolmiottelu jouduttiin siirtämään.

Ulkolajien harrastajia saatiin koolle: kaikkien aikojen ensimmäinen RKL:n frisbeegolf-turnaus onnistuttiin käymään seitsemän innokkaan voimin. Golf-kisaan Kirkkonummen Peuramaalla osallistui viitisenkymmentä jäsentä. Vuosaaren kentän yleisurheilukisaan riitti kerrankin yli 20 osallistujaa.

”Frisbeegolfin markkinointi oli haastavaa, kun kyseessä on uusi laji ja epävarmuus kesäpäivien toteutumisesta jatkui pitkään”, kisaamaan itsekin innostunut järjestöpäällikkö Mikael Åhl kertoi.

”Lopputulos on mielenkiintoinen, kun seitsemästä osanottajasta kolmen kärjellä oli tismalleen sama tulos: Mikko Ohra-Aho, Anssi Tähkäpää ja Eemeli Koivisto heittivät kaikki tuloksen 52 ja itsensä kultamitaleistiksi”, Åhl nauroi.

Golfissa seitsemän sarjaa

RKL-mestaruuskisa houkutti hieman edellisvuosia vähemmän golfinpelaajia Kirkkonummelle. Koronarajoitusten takia ei ollut yhteislähtöä eikä palkintojenjakotilaisuutta. Kisassa kuitenkin pelattiin seitsemän sarjaa: miesten A- ja C-lyöntipelit, Joukkuesarja, 55-, 65-, ja 75-veteraanien lyöntipelit sekä 65-vuotiaiden pistebogey.

Golfin A-sarjan voiton vieneen Juhani Kukkakorven (oik.) lähtöryhmässä mukana olivat Jari Komsi, Anssi Ekmark ja Juha Hiltunen.

A-sarjan voiton nappasi tuttu mies Satakunnasta, Juhani Kukkakorpi. Hän vei myös seurakavereineen joukkuepelin voiton Poriin.

Pisimmät draivit täräyttivät Jari Marttinen keltaiselta ja Jouko Pentikäinen punaiselta tiiltä. Lähimmäs lippua -kisassa onnistuivat Jari Puomisto keltaiselta ja Raimo Kostiainen punaiselta tiiltä. Avec-pelaajia ei kisaan tullut kuin yksi, ja Sari Mularille tulikin tällä kertaa helppo voitto.

Nyt tarkkana! Juha Suominen puttaamassa.

Yleisurheilussa ilahduttava suosio

Yleisurheilussa oli ankaran markkinoinnin ansiosta poikkeuksellisen hyvä osanotto. Vuosaaren kentällä voitiin mitellä useammassa juoksulajissa: radalla 60, 100 ja 1 000 metriä sekä maastossa 1,5 ja 2,8 kilometriä. Perinteiseen tapaan kilpailu käytiin myös pituushypyssä ja kuulantyönnössä. Esimerkkiä nuoremmille tarjosi erityisesti M80-sarjan Sakari Jäppinen Kuopiosta.

Yleisurheilukilpailun järjestäjä ja RKL:n urheilutoimikunnan puheenjohtaja Raimo Hartonen juoksi 1 000 metriä aikaan 4,09 voittaen sarjansa M70. Vastusta antoivat M50-sarjan Janne Kyllönen Helsingistä (4,06) ja M40-sarjan hyvävauhtinen Kimmo Anttonen Kuopiosta (3,26). Hartonen kunnostautui myös 1 500 metrin maastojuoksussa.

Janne Kyllösen näyttävä loikka M50-sarjassa

Pidemmän maastokierroksen (2800 m) parhaan ajan kellotti Jyväskylän Tero Mähönen (M50, 9,36). Pituushypyssä pisimmälle leiskautti 4,38 metrillään M70-sarjassa kisannut Tapio Pitkänen Haminasta. Nelikiloisen kuulan lennätti miehistä pisimmälle Kimmo Anttonen (M40, 11,81 m). Helsingin yhdistyksen Pirjo Laurén sai nakata rauhassa itselleen voiton ainoana naiskilpailijana kuulantyönnössä (N55, 5,49 m).

Kimmo Anttonen tuulettaa voittoaan Pirjo Laurénin kiriessä kohti maalia. Heidän takanaan vauhtia koventaa Mikko Metsäpelto.

Vuosikymmeniä urheilutoimikunnassa vaikuttanut Raimo Hartonen oli tyytyväinen osallistujamäärän kasvuun.

”Ainakin viimeiset kymmenen vuotta on osallistujamäärä pyörinyt vain kymmenen molemmin puolin, ja nyt ilmoittautuneita aveceineen oli 26”, Hartonen iloitsee.

”Tehtiin kyllä työtäkin sen eteen. Yleisurheilu on menettänyt vetovoimaansa, ja monessa yhdistyksessä kesäpäivien järjestelyvastuuta yleisurheilussa on ulkoistettu paikalliselle urheiluseuralle. Tähän tarvittaisiin nyt uutta virettä yhdistysten sisällä”, Hartonen painottaa.

Mikael Åhl jakamassa M50-sarjan 100 m juoksun palkintoja: Janne Kyllönen, Tero Mähönen ja Kari Holappa

Naisia ei ole ”vuosikausiin” näkynyt RKL:n yleisurheilukentällä, mutta nollasaldo onneksi rikottiin tänä vuonna. Hartonen toivookin hartaasti, että nuorempia jäseniä ja naismestareita haastettaisiin mukaan ja yleisurheilu kokisi vielä
uuden renessanssin.

Katsasta lajikohtaiset tulostaulukot osoitteessa rkl.fi/urheilu

Teksti Maria-Elena Ehrnrooth kuvat Tomi Nuotsalo

Golfkuvagalleria

Yleisurheilukuvagalleria