Rakentajain kalenteri on monikäyttöinen vuosittain uudistuva käsikirja rakennusalan ammattilaisille ja opiskelijoille. Viimeisimmän käyttötutkimuksen mukaan kalenteria käyttävät eniten insinöörit, rakennusmestarit ja arkkitehdit rakennusten suunnitteluun liittyvissä tehtävissä. Rakentajain kalenteri on saavuttanut arvostetun ja tunnetun aseman rakennusalan ammattilaisten keskuudessa ja sitä on julkaistu yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1917.

Rakentajain kalenteri 2016, 100. vuosikerta.

Vuoden 2016 ajankohtaisten artikkeleiden teemana on 100 vuotta Suomea rakentamassa. Vuoden 2016 Rakentajain kalenteri sisältää aikaisemmin julkaisemattomia artikkeleita ja näköispainoksia kirjoissa vuosina 1917–2000 ilmestyneistä artikkeleista. Näköispainoksia on joko kommentoitu lyhyesti tai niiden casino online perusteella on kirjoitettu kokonaan uusia artikkeleita. Artikkeleissa joko verrataan asioita tämän päivän tilanteeseen tai kerrotaan asioiden kehityksestä.

Kirjan tietosisältö on jäsenneltyä, ammattilaisten kirjoittamaa ja toimittamaa aineistoa. Kalenteri yhdistää teorian ja käytännön ja se kannustaa toimimaan koko rakennuksen elinkaaren huomioon ottaen vastuullisesti, rakentamisen määräyksiä ja ohjeita noudattaen. Siten se on erinomainen tietolähde kaikille rakennusalan toimijoille suunnittelutoimistoissa, rakennusvirastoissa, oppilaitoksissa ja työmailla.

Kommentteja Rakentajain kalenterin käyttäjältä:

”Rakentajain kalenteri on kattava tietopaketti, jossa on perusteellisia artikkeleita. Perinteikäs kalenteri on kyennyt myös uudistumaan ja tarjoaa ajankohtaista asiaa. Opettajat voivat halutessaan käyttää kalenterin sisältämää teoriatietoa hyväkseen oppimateriaalia laatiessaan.
Risto Björn, toimialajohtaja, Tampereen Aikuiskoulutussäätiö.

Päätoimittaja Anssi Koskenvesan blogi Rakentajain kalenterista:

http://tietorakentaalaatua.net/2015/11/17/rakentajain-kalenteri-sata-vuotta-tietotaitoa/