Rakennusmestari Markku Kokkosen uravalinta oli melko selkeänä ja keskikouluaikaan. Kun naapurissa asunut rakennusinsinööri vielä rohkaisi alalle, niin aiemmin mielessä pyörineet kalatalousalan opinnot jäivät taka-alalle.

Nykyisen työnantajan, Jämsän Kone- ja Rakennuspalvelun leivissä erikoisin ja mielenkiintoisin rakennuskohde on epäilemättä ollut Serlachius-museoihin kuuluvan, kesäkuussa 2014 valmistuneen taidemuseo Göstan laajennusosa, Paviljonki.

Markku kertoo, että laajennusosan rakennustyöt alkoivat syksyllä 2012. Koko rakennushankkeen kustannusarvio oli noin 20 miljoonaa euroa.

Paviljonki palkittiin muun muassa vuoden puurakennuksena Suomessa vuonna 2014.  Kansainvälistä näkyvyyttä Göstan Paviljonki sai ”Mies van der Rohe 2015” -kilpailun ehdokkuudella.

Rakennusvaiheessa teetti lujasti työtä se, että mittamies pysyi mukana kuviossa. Suoria linjoja rakennuksessa kun ei ollut oikeastaan missään. Tehtävälle työlle ei ollut selkeää toistoa, vaan joka nurkassa tilanne oli erilainen. Työtunteja normaaliin hallirakentamiseen verrattuna kertyi moninkertaisesti.

Rakennusvaiheessa arkkitehdit poikkesivat paikalla ja yhteistyö heidän kanssaan sujui hyvin. Vaikka espanjalaiset voittivat suunnittelukilpailun, niin rakennuksen pääsuunnittelija oli kuitenkin suomalainen toimisto. Sen johdolla tehtiin lukuisia pieniä järkeistyksiä rakentamiseen, jotka sopivat myös espanjalaisten pirtaan.

Lue lisää seuraavasta Rakennustaidosta, ilmestyy 19.2.