Yrittäjä Rainer Nieminen on nähnyt, miten tuntu­vasti mestareiden työelämä on muuttunut.Yhdistysaktiivi pitää tärkeänä saada houkutelluksi lisää nuoria mukaan järjestötoimintaan: mentorointi voisi olla hyvä keino.

Kiireinen Rainer Nieminen vastaa puhelimeen kesken kolmen päivän loman. Ikiliikkuja, järjestöaktiivi ja yrittäjämestari malttoi sentään edes sen verran kesää viettää.

Espoon Rakennusmestariyhdistyksen ja Yrittäjätoimikunnan pitkäaikaisena puheenjohtajana tunnettu Nieminen on palvellut myös RKL:n hallituksessa Uudenmaan edustajana – vieläpä kahteen otteeseen, 2000-luvun alussa ja vuosikymmenen tauon jälkeen uudelleen. Hän jatkaa ”kaiken muun hauskan ohella” vielä Rakennuttajat ja Valvojat Rava ry:n puheenjohtajanakin.

Järjestöihmisenä on tietysti karttunut muitakin, moottoriurheilun ystävälle sopivia luottamustehtäviä.

”Olen yrittänyt myydä Espoonkin pestiä eteenpäin, mutta vaikeaa on ollut”, hän naurahtaa.

”Tuhannen taalan kysymys, miten yhdistystoiminta saadaan kiinnostavaksi nuoremmille polville. Mentorointi voisi puhutella”, Nieminen miettii.

Suhdanteet vaihdelleet,  työelämä muuttunut

1990-luvun laman kynnyksellä oman rakennusliikkeen perustanut Nieminen on nähnyt monenlaista suhdannetta. Hän on ”ilokseen pannut merkille”, että pandemia on toistaiseksi hyvin vähän tuntunut vaikuttaneen rakennusalaan.

”Enemmän olen huolissani muista sektoreista”, Nieminen sanoo.

Vuosikymmenten aikana sääntely on moninkertaistunut, paperityöt kasvaneet ja pilkottujen urakoiden vuoksi työmaajohto saa taistella yhteensovittamisen ja jatkuvan paimentamisen kanssa.

”On siinä mestarit tiukilla”.

Toisaalta ala on myös tervehtynyt monella tapaa, ja vaikkapa päihdeongelmiin puututaan työmailla heti.

Matkalle ei päässyt karkuun

Syntymäpäivänään Niemisellä on tietenkin sovittuna asiakaspalaveri. Merkkipäiviä juhlitaan kakkukahveilla perhepiirissä, matalalla profiililla.
”Olisin karannut matkoille, mutta kun ei voi”, Nieminen parahtaa.

Sitten onkin taas kiire.

Teksti Maria-Elena Ehrnrooth, kuva Jari Kostiainen