Porilaiset rakennusmestarit perustivat Suomen Rakennusmestariliiton Porin osaston vapunpäivänä 1916. Suomi ei ollut vielä itsenäistynyt, ensimmäinen maailmansota oli käynnissä, eikä vuoden 1918 verisistä sodista vielä tiedetty mitään. Inflaatio juoksi, rakentaminen oli niukkaa, eikä töitäkään tahtonut riittää, mutta mestarit katsoivat, että vain yhdessä toimimalla voidaan vaikuttaa. Porin yhdistys täytti siis keväällä 105 vuotta varsin erilaisissa olosuhteissa kuin perustamisen aikaan: vauraassa ja vakaassa, vimmaisesti rakentavassa itsenäisessä Suomessa.

Tätä juhlistaakseen – toki koronavarovaisesti – Porin yhdistys piti helteisenä heinäkuun lauantaina pienimuotoisen juhlatilaisuuden ja kunnioitti samalla yhdistyksen pitkäaikaisia aktiiveja huomionosoituksilla.

Liiton puheenjohtaja Ari Autio kävi ojentamassa kultaisen ansiomerkin Olavi Ojalalle ja hopeisen ansiomerkin Jari Kankarolle. Porilaisista palkittiin hopeisella ansiomerkillä myös Kaappo Laine ja Jouko Seppälä.

Liiton puheenjohtaja Ari Autio (oik.) ojensi kultaisen ansiomerkin Olavi Ojalalle (vas.). Kuvassa keskellä yhdistyksen puheenjohtaja Martti Leinonen.