Vuoden 2018 Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018. Asuntomessujen teemana on asuminen läpi ihmiselämän.

Jos jotakin kaupunkia voi kutsua kesäkaupungiksi, niin Pori on sitä tänäkin suvena parhaimmillaan. SuomiAreenan 16.–20.7. teemana ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus. Tapahtuma kerää suomalaisen yhteiskunnan kerman keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Viime vuonna tapahtuma keräsi peräti 74 000 kävijää.

Pori Jazzia vietetään 14.–22.7. – suomalaisen festivaalikesän pioneeri on yli 45 vuotta ollut Porin ja koko Suomen keskeisimpiä musiikkitapahtumia. Jazzit vetää kaupunkiin noin puolitoista sataa musadiggaria.

Tämän kesän Asuntomessuilla 2018 ratkotaan taas porilaisella periksiantamattomuudella arjen ongelmia, jotka suotta sabotoivat hyvää elämää sen eri vaiheissa. Kokemäenjoen rannalla yhdistetään asumisessa oma rauha ja turvallisuus siihen, että kukaan ei jää kotipiirissään yksin. Asuntomessut keräävät yleisöä Poriin suurella todennäköisyydellä runsaat 150 000 vierailijaa.

Tässä siis vaikka kolme hyvää syytä suunnata heinäkuussa Poriin – tapahtumia riittää jokaiseen makuun.

Asuntomessualueelle rakentuu 28 pientaloa, 1 korjausrakentamiskohde, 1 rivitalo, palvelutalo sekä päiväkoti. Yhteensä messuilla voi tutustua asumiseen 34 messukohteessa.

Asuntomessualue on Karjarannassa, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä kaupungin keskustasta ja vain sillan ylityksen päässä Kirjurinluodon loistavista ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksista. Uusi kaupunginosa on persoonallinen, juureva ja komealla paikalla. Messut itsessään ovat ympäristöteko, kun Karjarannan vanha teollisuusalue syntyy uudelleen ilmeikkääksi asuinalueeksi jokimaisemaan.

RKL:n messuraati valitsee mallitalon

RKL ja yhteistyökumppanit valitsevat jälleen Asuntomessuilla kolme mallikelpoista rakennuskohdetta. RKL nimeää rakennusteknisestä näkökulmasta yhden onnistuneesti toteutetun talon. Talotekniikkaliitto ja asuntomessuorganisaatio valitsevat mallikohteensa talotekniikan ja energian näkökulmasta.

Valinnat julkistetaan messujen avajaisissa. RKL:n messuraatiin kuuluvat tänä vuonna liiton puheenjohtajat Ari Autio, Juhani Kukkakorpi ja Jukka Lintunen sekä toimitusjohtaja Hannu Järveläinen.

Porin yhdistys pitää RKL:n perinteistä messuosastoa ”Rakentajan hallissa”. Messupäivystyksestä ja pientalohankkeeseen ryhtyvien asiantuntija-avusta vastaavat piirin yhdistysten jäsenet.

Lisäksi Porin yhdistys on neuvotellut jäsenillemme mukavan Golf-Asuntomessutarjouksen Porin Golfkerho Kalaforniaan. Ryhmätarjous on vähintään kymmenen pelaajaan ryhmille Asuntomessujen aikana 6.7.–5.8. Greenfeen saa peräti 35€/hlö (normaalisti heinäkuussa 55€). Tarjous ei ole voimassa Jazz-viikolla 16.–22.7. 2018.

Lisätietoja:
Ville Tuovinen
ville@kalafornia.com
p. 0500 592 812.

Teksti Jari Kostiainen, kuva Asuntomessujen arkisto