Janne Koivunen Porista valittiin opiskelijatoimikunnan puheenjohtajaksi kevään kokouksessa.

Jannen matka RKL:n ihmeelliseen maailmaan alkoi aloittavien opiskelijoiden infotilaisuudesta, jossa esiteltiin RKL:n lisäksi paikallisyhdistyksen toimintaa. Hieman myöhemmin hänet pyydettiin mukaan toimintaan hoitamaan nuorten asioita paikallisesti.

”Aloin heti alussa osallistua Porin paikallisyhdistyksen kuukausikokouksiin ja tänä vuonna sain kunnian päästä myös hallituksen jäseneksi. Alkuvuodesta minulle tuli yllättävä puhelu, jossa minulta kysyttiin halukkuutta opiskelijatoimikuntaan, ja ehkä myös hakeutua puheenjohtajaksi. Hetken mietittyäni tulevaa päätin tuoda vaatimattoman osaamiseni valtakunnalliselle tasolle”, tuore puheenjohtaja kertaa.

Huhtikuun loppupuolella pidettyä valintakokousta rakennusinsinööriopiskelija odotti jännittyneenä. Kokouksessa Janne pääsi tapaamaan uusia saman alan ammattilaisia.

”Mietin, millainen ’ryhmärämä’ sinne kerääntyisi. Kokouspäivä saapui, ja ovesta tuli sisään mielenkiintoisia persoonia toinen toisensa jälkeen.”

”Tutustuimme hetken ennen varsinaista kokousta, ja ajattelin, että tästä tulee toimelias ja hyvä vuosi. Oli valintojen aika, ja minut äänestettiin yksimielisesti pitelemään puheenjohtajan valtikkaa ja oikeaksi kädekseni, varapuheenjohtajaksi, valitsimme Taneli Balden Jyväskylästä”, Janne muistelee kokousta.

Loppupäivä kului tutustumisella RKL:ään, OTK:n toimintaan ja ryhmän muihin jäseniin. Pääsipä puheenjohtaja matkustamaan ensimmäistä kertaa elämässään ratikalla läpi Helsingin keskustan.

Odotukset tulevasta vuodesta

”Uskon, että tuleva vuosi tulee olemaan OTK:lle toiminnantäyteinen. Ryhmähenki tuntui jo näin varhaisessa vaiheessa olevan mainio. Kaksi toimikuntaan valituista ei päässyt paikalle ensimmäiseen tapaamiseen, mutta keskustelu oli siitä huolimatta hedelmällistä, ja saimme paljon ideoita tulevan vuoden varalle. Tapaamme pian koko porukan ja kouluvastaavien kesken.”

Tänä vuonna tarkoitus on monipuolistaa toimintaa ja saada uusia jäseniä liittymään toimintaan. Tarkoituksena on myös saada RKL:lle lisää näkyvyyttä kouluilla ja erilaisissa tapahtumissa sekä tiedottaa toiminnasta vahvasti.

”Kuluvana vuonna käynnistetään esimerkiksi kiertue Rakennuslehden kanssa, ja parannetaan yhteistyötä kouluvastaavien ja paikallisyhdistysten kanssa. Tapahtumien ideoimiseen ja toteuttamiseen voi osallistua kuka tahansa. Haluankin kutsua koko OTK:n puolesta kaikki opiskelijajäsenet mukaan suunnittelemaan kiinnostavaa toimintaa ja tekemään RKL:stä yhä paremman paikan opiskelijoille”, puheenjohtaja listaa.

OTK:n löytää RKL:n sivuilta ja Facebookissa – tervetuloa myös juttusille, tuore puhjeenjohtaja innostaa nuoria tulevia työmaan sankareita.

Teksti ja kuva Mari Fabritius