Paulus Partanen on RKL:n opiskelijatoimikunnan puheenjohtaja. OTK on RKL:n opiskelijajäsenille tarkoitettu vaikuttamiskanava.

OTK kehittää RKL:n opiskelijajäsenten erilaisia tapahtumia alueellisesti ja kansallisesti, ja se tuo samalla opiskelijoiden äänen kuuluviin eri sidosryhmiin. RKL:llä on opiskelijajäseniä kautta maan vähän alle 3 000.

Helsingin Metropoliassa rakennusinsinööriksi opiskeleva Paulus on toiminut OTK:n puheenjohtajana tämän vuoden keväästä. Hänen tavoitteensa on tuoda opiskelijajäsenille lisää erilaisia tapahtumia.

”Marraskuussa oli muun muassa keilatapahtuma Porissa. Suunnitteilla on myös rekrytapahtumia, jossa yritysesittelyjen lisäksi olisi asiantuntija kertomassa opiskelijoille CV:n kirjoittamisesta kesätöihin ja haalariharjoittelupaikkoihin”, Paulus kertaa.

Tulevaisuuden tekijät haluavat vaikuttaa

Opiskelijatoimikuntaan kuuluu puheenjohtajan lisäksi varapuheenjohtaja ja 2–4 jäsentä sekä korkeintaan kuusi varajäsentä. Itse toimikunta kokoontuu arviolta neljä kertaa vuodessa.

Puheenjohtaja pitää tärkeänä, että tulevilla työmaajohdon ammattilaisilla on suora yhteys RKL:n liittohallitukseen. Lisäksi nykynuoriso haluaa verkottua vahvasti kautta maan.

”Tehtävämme on myös tuoda opiskelijanäkemystä liittohallitukseen ja toisinpäin. On ollut arvokasta nähdä läheltä RKL:n hallitustyötä”, kolmannen vuosikurssin insinööriopiskelija kertaa.

Paulus on omien sanojensa mukaan viihtynyt hyvin RKL-ryhmän mukana.

”Aktiivinen järjestötoiminta on antanut ainakin minulle henkilökohtaisesti paljon: kokemusta, mielenkiintoisia kontakteja ja arvomaailmaa.”

OTK:n tavoitteena on suunnitella tulevaksi vuodeksi siis lisää erilaisia tapahtumia kautta maan. Yksi isoimmista kohtaamisista on ollut Kolmiottelu RKL:n kesäpäivien yhteydessä. Kolmiottelu on kovin suosittu: viime kesänä Kuopiossa kirmasi kolmen lajin koulujen välisissä maailmanmestaruuskilpailuissa runsas 60 nuorta naista ja miestä.

”Kuopiossa oli hieno viikonloppu. Jatkossa haluamme tuottaa myös someen lisänäkyvyyttä näistä tapahtumista. Facessa on viestitty jo pidemmän aikaa. Lisäksi Instagramissa seuraajien määrä lisääntyy koko ajan.”

Pauluksen mielestä on tärkeää, että toiminta on nuorten omannäköistä toimintaa. Tapahtumista haetaan niin kontakteja kuin hyvää sisältöä. Myös viihde kuuluu tapahtumiin, mutta sekin on enemmän toiminnallista liikuntaa tai muuta vastaavaa.

Vastavalmistuneita kiinnostaa ensisijaisesti oma asemoituminen työelämään. Samoin omaa ammattitaitoa halutaan laajentaa ja syventää. Siinä RKL:llä on vahvoja perinteitä niin paikallisesti kuin liittotasolla. Tässä kohtaa yhdistysten kannattaa olla hereillä – ammattitaidon syventäminen kiinnostaa nuoria, eli RKL:n peruslupauksella voi edelleen houkutella uusia jäseniä toimintaan.

”Itse luotan tulevaisuuteen rakentamisen maailmassa. Töitä tuntuu olevan, ja toimiala muuttuu koko ajan. Oma suunnitelmani on ensin valmistua työmaalle, saada noin viisi vuotta työkokemusta ja hankkia RKL-Palveluiden runkotyönjohtajan koulutus.”

Pauluksen vinkit mestari- ja insinööriopiskelijoille:

1. Ota kaikki ilo irti koulusta. Tarjolla on hyvää koulutusta ja ammatti!

2. Ota rohkeasti osaa RKL:n järjestämiin tapahtumiin.

3. Verkostoitumalla saat kontakteja ja työmahdollisuuksia.

Opiskelijatoimikunta kaudella 2018–2019

Puheenjohtaja

  • Paulus Partanen, Rakennusinsinööri, Metropolia AMK

Varapuheenjohtaja

  • Julius Setälä, Rakennusinsinööri, Tampereen AMK

Toimikunnan jäsenet

  • Veli Karimies, Rakennusmestari, Seinäjoen AMK
  • Mirka Marttinen, Rakennusinsinööri, Kaakkois-Suomen AMK
  • Juho Sibelius, Rakennusmestari, Savonia AMK
  • Risto Valovuo, Rakennusinsinööri, Tampereen AMK

Toimikunnan varajäsenet

  • Veikko Jokelainen, Rakennusmestari, Metropolia AMK

Teksti ja kuva Jari Kostiainen