RKL:n naisjäsenten foorumi perustettiin vuosituhannen alussa. Se on toiminnallaan monipuolistanut RKL:n ja lisännyt yhdistysten ohjelmatarjontaa sekä myös naisten vaikutusta ja näkyvyyttä järjestössä. Syntymäpäiviä juhlitaan elokuussa Kotkassa.

Vuoden 2001 alussa osallistuimme Marit Sivénin (silloisen Laurinkosken) kanssa RKL:n seminaariin, jonka yleisö oli hyvin miesvaltainen. Silloin meille virisi ajatus RKL:n naisjäsenille suunnatusta tapahtumasta. Tuumasta toimeen: kutsuin muutamia aktiivisia naisjäseniä toukokuiselle purjehdusretkelle Turunmaan saaristoon. Paikalle saapui kuusi merta pelkäämätöntä naista gasteiksi kipparimme Benkun veneeseen. Matkamme vei Kemiönsaaren Kasnäsistä Rosalaan, Jurmon kautta Gullkronaan ja viimein Högsåran Kejsarhamnista takaisin. Matkasta tehtiin Mestari & Insinööri -lehteen (3/2001) juttukin otsikolla ”Nuo ihanat naiset veneessä”.

Keskustelimme paljon yhdistystoiminnasta ja meitä yhdistävistä asioista, jotka ovat yhä ajankohtaisia. Oli selvä tilaus foorumille: ”alan naisten” tarpeesta verkostoitua, oppia toisiltaan, tarkastella ammattiasioita ”naisnäkökulmasta” ja tuoda sitä myös esille. Päätimme ehdottaa RKL:lle naisjäsenistön rentoja tapahtumia, joihin liitettäisiin ajankohtainen teema, luento tai tutustumiskäynti.

Ajatus sai tuulta purjeisiin. Rakennusmestarien talossa Helsingissä perustettiin 17.11.2001 RKL Naisten klubi, jossa kaikki liiton naisjäsenet olisivat automaattisesti mukana. Sen toiminta alkoi heti vilkkaasti, minkä ansiosta naisten vaikutus ja näkyvyys RKL:ssä sekä yhdistyksissä lisääntyivät. Ideoiden toteuttamiseen tarvittiin silloin ja tarvitaan yhä aktiivisia moottoreita – sellaisia kuten perustajajäsenet.

Naisten Klubi juhlii 20-vuotispäiviään Kotkassa 20.–22. elokuuta ja järjestää
lisäksi juhlaretken Inariin syksyllä.

Katso lisätiedot
rkl.fi/vapaa-aika/rkl-naisten-klubi

Sini Kulmala
Turun Rakennusmestarit ja
insinöörit AMK ry