Messukohteiden lisäksi Asuntomessut kasvoivat tänä kesänä kymmenien keskustelutapahtumien ja yli sadan muun ohjelmanumeron myötä asumistietouden runsaudensarveksi. Asuntomessuilla järjestetyissä tilaisuuksissa, tietoiskuissa ja työpajoissa ratkottiin suomalaisen asumisen haasteita ja käännettiin katseet tulevaisuuden asumiseen.

Asuntomessujen digitaaliset palvelut kiinnostivat vierailijoita. Tämän kesän asuntomessukohteita oli mahdollista kiertää messujen jälkeenkin virtuaalisesti. Asuntomessut VR -palvelu julkaistiin messujen viimeisenä viikonloppuna. Virtuaalikierros on mahdollisuus tehdä kotisohvalta käsin, ilman jonoja.

RKL valitsi rakennusteknisen kohteen

RKL:n asiantuntijaraati valitsi Mikkelin asuntomessualueella rakennusteknisesti onnistuneesti toteutetuksi kohteeksi talon numero 26 ”Kotikontti”.

Rakennuttajat Johanna ja Pasi Tiusanen halusivat rakentaa tähän maisemaan modernin skandinaavisen puutalon.

Raati arvosti valinnassa sitä, että talo erottui selvästi muista alueen taloista. Kotikontti on suunniteltu hienosti teknisiltä ratkaisuiltaan. Talon pohjaratkaisu oli valitsijoiden mieleen, lopputulos on varsin asumismyönteinen.

”Kotikontissa” näkee, että rakennuttaja on vahvasti ohjannut suunnittelua, ja talosta on syntynyt rakennuttajansa näköinen koti. Tiloja on selvästi mietitty käytön kannalta, minkä lisäksi suunnittelussa on huomioitu oivasti hyvät tekniset ratkaisut.

”Talostamme on tullut selkeä, linjakas ja kestävillä sekä laadukkailla materiaaleilla rakennettu koti”, rakentajapariskunta iloitsee.

Raadin keskeisimpänä perusteena oli se, että kohde on nimenomaan rakennusteknisesti hyvin suunniteltu ja toteutettu.

”Valinta on aina haastava. Myös tänä vuonna Mikkelin alueella on kaikkiaan useita hienosti toteutettuja kohteita. Tällä kertaa valinnan painotuksessa on kiinnitetty huomiota talon käytettävyyteen, sen hyvään tekniseen toteutukseen”, RKL:n puheenjohtaja Ari Autio tiivistää valintaprosessia.