Olen Turun ja Porin piirin edustajana liittohallituksessa, ja kotiyhdistykseni on Porin Rakennusmestarit ja -insinöörit ry. Yhdistyksemme täytti tänä vuonna sata vuotta. Asiaan kuului jo vuosia sitten varata vuoro RKL:n liittokokouksen pitämiseksi Porissa.

Kokousjärjestelyt aloitettiin kahta vuotta aiemmin, ja lupauduin asiassa päävastuulliseksi. Projekti tuntui helpolta, koska olin itsekin vieraillut lukuisissa kokouksissa – rakennusmestarillehan vastuunjaot ja aikataulutus ovat selkäytimessä.

Käsitykseni helppoudesta toki muuttui matkan varrella, mutta onneksi yhdistyksemme muutkin aktiivit ottivat vastuita harteilleen.

Oma havaintoni kokousviikonlopun pitopaikasta aiemmilta vuosilta oli, että jos kaikki tapahtumat ja majoitus saadaan keskitettyä samaan paikkaan, vältytään monenmoisilta väärinkäsityksiltä.

Viikonloppu alkaa jo perjantaina hallituksen tilaisuuksilla. Lauantaiaamusta kokouksia on useita, ja osa samanaikaisesti muiden tapahtumien kanssa.

Lauantaina iso yllätys järjestelyissä oli Rakennusmestaripäivä. Luennoitsijoiden vaihtumiset pienillä varoitusajoilla on oma lukunsa, mutta toinen lukunsa on paikalle tulevien ihmisten määrän arviointi. Osallistujille tarjotaan lounas, siksi ennakkoilmoittautuminen on erikoisen toivottavaa.

Poriin Rakennusmestaripäivään oli ilmoittautunut kymmenen ihmistä, saliin ilmestyi yli 150 kuulijaa!

Iltajuhla on paikallisyhdistykselle aina tärkeä, ja siihen kuuluu osana onnitteluiden vastaanotto. Onnittelut rullaavat melko sujuvasti, mutta kieltämättä aikojen varaus etukäteen helpottaa asiaa.

Iltajuhlaan ilmoittaudutaan useita eri reittejä ohjeista huolimatta. Loppujen lopuksi kaikki kuitenkin selviää, jos illalliset on maksettu etukäteen ja viestikentässä on joitain tunnistetietoja. Onneksi RKL:n jäsenhaulla löytyi muutamille varaajille vielä yhdistykset ja plaseerauskin helpottui.

Sunnuntai on liittokokouspäivä ja paikalle tulee liittokokousedustajia ympäri Suomea. Järjestelyjä helpottaa, jos yhdistykset ilmoittavat kokousedustajansa RKL:lle riittävän ajoissa. Valtakirjojen tarkistukseen ja mahdolliseen ääntenlaskentaan kannattaa varata kymmenen toimitsijaa.

Tärkeintä liittokokousviikonlopussa eivät kuitenkaan ole onnistuneet järjestelyt. Tärkeintä on saada paikalle ammattiveljiä ja -sisaria mahdollisimman monta ja laajalta alueelta. Porin yhdistyksen puolesta kiitän kaikkia teitä, jotka osallistuitte viikonlopun tapahtumiin ja juhliimme sekä muistitte yhdistystämme monin eri tavoin.

Ilman ihmisiä ei ole juhlia. Olimme onnekkaita, kun paikalle saapui lähes kolmesataa vierasta.

Sydämelliset kiitokset vielä kaikille – samoissa merkeissä tavataan vuoden kuluttua Oulussa 111-vuotisjuhlan, ”tolppajuhlan”, merkeissä!

Hyvää joulua toivottaen

Juhani Kukkakorpi

RKL:n III puheenjohtaja

Kuva Jari Kostiainen