RKL:n jäsenyhdistykset tai kulttuuri- ja perinnetoimikunta voivat esittää liittohallitukselle kulttuuritekoa palkittavaksi. Huomionosoitus voidaan myöntää kulttuurin saralla ansioituneelle yksilölle tai yhteisölle.

Kulttuuriteon ei tarvitse kohdistua vain yhdelle vuodelle, vaan taiteellinen toiminta on voinut jatkua pidempään, esim. Mestari-Laulajat-kuorolle myönnettiin Kulttuuriteko-huomionosoitus vuonna 2012.

Kulttuuriteko-ehdotukset perusteluineen tulee toimittaa s-postilla jari.kostiainen@rkl.fi tai kirjepostilla: Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL, Kulttuuri- ja perinnetoimikunta, Rahakamarinportti 3 B, 00240 Helsinki.

Huomionosoitukset 2015

Liiton jäsenyhdistykset voivat hakea jäsenilleen RKL:n huomionosoituksia ja valtiollisia kunniamerkkejä. Hakemusten tulee olla RKL:n toimistossa Jari Kostiaisella viimeistään 15.4. Huomionosoitustoimikunta käsittelee hakemukset ja tekee niistä esityksen jäsenvaliokunnalle. Hakulomakkeita saa osoitteesta http://www.rkl.fi/> jäsenille > lomakkeet > Huomionosoitusten säännöstö.