Tämän kesän Asuntomessut järjestetään Kouvolassa 12.7.– 11.8.2019.

Asuntomessualue alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Eiköhän kaikki ole valmista heinäkuun alussa, kun Kouvolan Pioneeripuistossa avataan Asuntomessut? Yli kolmessakymmenessä modernissa kohteessa asuminen on yhdistetty 1900-luvun alussa rakennettuun punatiiliseen kasarmialueeseen.

RKL on tänä kesänä ensimmäistä kertaa mukana myös AsukasAreenan keskustelupaneelissa. RKL:n keskustelutilaisuus on Asuntomessuilla 31.7.19 klo 12.00 AsukasAreenalla. Aiheena tunteita herättävä ”Painovoimainen ilmanvaihto – uhka vai mahdollisuus?” – jos satut olemaan tuolloin messuilla, tule ihmeessä paikalle.

Kasarmialue kiehtoo

Kouvolassa vanha kasarmialue on muutettu asuinkäyttöön. ”Vanhojen alueiden käyttötarkoituksen muuttaminen asuinkäyttöön on kestävää ja ekologista, mutta myös kaupunkikuvallisesti eri aikakaudet rikastavat ympäristöämme ja ovat osa meidän kulttuurihistoriaa”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio kuvailee Kouvolan messualueen taustoja.

Kouvolaan kannattaa mennä muutenkin. Messujen aikaan on kaksi iskelmäntäytteistä kesäiltaa. Kaupunkifestivaalien aikaan 2.– 3.8. – vierailijalla on mahdollisuus nähdä kaksi suosikkiartistia livenä, kun lavalle nousevat Antti Ketonen ja Negativen jälkeen soolouraa tekevä Jonne Aaron.

Lauantaina vuorossa ovat Iskelmä­-Kesän toiveartistit Lauri Tähkä, jonka uutuusalbumi Meidän tulevat päivät singahti suoraan Suomen albumilistan kärkeen ja Laura Voutilainen sekä parhaillaan 20-vuotista soolouraansa keikoilla ja kokoomalevyllä Maija! Hitit 1999 – 2019 juhlistava Maija Vilkkumaa.

RKL:n messuraati valitsee mallitalon

RKL ja yhteistyökumppanit valitsevat jälleen Asuntomessuilla kolme malli­kelpoista rakennuskohdetta. RKL nimeää rakennusteknisestä näkö­kulmasta yhden onnistuneesti toteutetun talon. Talotekniikka­liitto ja asuntomessu­organisaatio valitsevat mallikohteensa talo­tekniikan ja energian näkökulmasta.

Valinnat julkistetaan messujen avajaisissa. RKL:n messuraatiin kuuluvat tänä vuonna liiton puheenjohtajat Ari Autio, Juhani Kukkakorpi ja Jukka Lintunen sekä toimitusjohtaja Hannu Järveläinen.

Kouvolan yhdistys pitää RKL:n perinteistä messuosastoa ”Rakentajan hallissa”. Messupäivystyksestä ja pientalohankkeeseen ryhtyvien asiantuntija-avusta vastaavat piirin yhdistysten jäsenet.