Tampereella pelataan RKL:n kesäpäivillä jälleen kovaa. Kesälajien suosikki on golf, joka kerää runsaat sata jäsentä viheriölle.

Viime vuoden RKL:n golfmestaruus meni Poriin Kai Hautaojalle. Golfissa pelataan useassa eri sarjassa, mutta kisojen kuninkuusluokka on A-sarja. Kilpamuoto on lyöntipeli, jossa parhaalla nettotuloksella saadaan palkintopokaali omaan olohuoneeseen.

Viime kesän A-sarjan scratch-voitto tuli melko vaatimattomalla tuloksella, 85 lyöntiä.

”Huono kierros. Menemme aina päivää aiemmin pelipaikalle ja pelaamme harjoittelukierroksen. Pelasin perjantaina 76 lyöntiä. Ilta ei mennyt pelkästään lepäillessä, se saattoi verottaa kierrosta”, Kai Hautaoja muistelee kesää 2016 ja kilpakierrosta Pickalan Park-kentällä.

Hautajoella on mailapelitausta, kuten niin monella muullakin golffarilla. Vasta 30 täyttänyt nuori mies pelaa talvisin sählyä. Kun on Porista kotoisin, niin lätkähistoriaa löytyy luonnollisesti Porin Ässistä.

Golfmestarin lätkäura tyssäsi kokoon, Kai on vain 169 cm pitkä. Kymmenen vuotta sitten pelattiin vähän erilaista lätkää. Hautaojan joukkueesta eteenpäin nousivat muun muassa Jesse Joensuu ja maalivahti Jussi Rynnäs.

”Meillä on yhdistyksessä paljon golfin pelaajia. Taso on myös kova, Helsingissä ei todellakaan ollut yhdistyksemme parhaat pelaajat. Oma tavoitteeni on tietysti aina voittaa Juhani Kukkakorpi (kilpailun toinen) – hänen kanssaan pelaan kesäisin paljon erilaisia kilpailuja”, Kai nauraa leikkisästi.

Oma yritys suunnitteilla

Kai on pelannut golfia vasta kahdeksan vuotta. Hän ei omien sanojensa mukaan juuri harjoittele, talvella pelialustaksi vaihtuu harjoittelurangen sijasta sählykenttä. Kuten moni muukin klubituuppari, Kai löytää eniten parannettavaa omasta lähipelistään.

”Olen aina elänyt vahvalla drivella. Lähipeli on toki parantunut, mutta edelleen pitäisi hioa puttia ja lähestymisiä”, porilainen tietää. Nykyisellään kierroksia porilainen lyö vuodessa noin 40–50.

Lisäksi pelaamista ja varsinkin harjoittelua on häirinnyt työ ja perhe, jossa viilettää kaksi lasta, ja myöhemmin tänä vuonna syntyy kolmas muksu. Ja tuskin aikaa on jatkossakaan enempää viettää viheriöillä, kun reippaalla pelimiehellä on suunnitelmissa perustaa oma yritys. Tähän asti Kai on tehnyt töitä valmistumisen jälkeen isän yrityksessä.

”Perustan lattiapinnoitteisiin ja rakentamiseen keskittyvän yrityksen. Mielestäni Porissa on hyvin töitä ja tekemistä väkilukuun nähden. Lisäksi lattiapinnoitepuolella on aina töitä”, Hautaoja uskoo.

RKL:n kesäpäivien golfkisa on odotettu tapahtuma Satakunnan pääkaupungissa Porissa. Porilaisten ”päävastustaja” on Tampere. Porissa tiedetään, että Tampereen yhdistyksen herrat pelaavat ja harjoittelevat talvisinkin paljon.

RKL:n golfmestaruus ratkaistaan tänä vuonna Nokian River Golfin Rock -kentällä.

”Tällä kentällä en ole pelannut, mutta tiedän sen olevan hyvä kenttä. Menemme taas pelaamaan jo perjantaina harjoituskierroksen, voittoa lähdetään tavoittelemaan”, Kai Hautaoja vakuuttaa hymyissä suin.

Teksti ja kuva Jari Kostiainen