Kuopion yhdistys järjestää tänä vuonna RKL:n suositun golfkisan Siilinjärven Tarinan kentällä.

”Lähipeli on vahvuuteni golfissa. Kun griinin läheisyyteen pääsen, se on yleensä chippi ja putti. Joskus tulee kaksi puttia”, viime vuoden kuninkuusluokan, scratch-sarja, voiton pokannut Leo ”Leksa” Ollikainen tiivistää pelinsä vahvuuden.

Viimeksi RKL:n mestaruudesta taisteltiin samaisella kentällä Savossa vuonna 2009. Kilpailun voitti kukas muukaan kuin Leksa Kouvolasta.

”Muistan kisan hyvin, tuloksella 77 tuli kannu kotiin”, Leo Ollikainen muistaa.

Leo alkoi aikanaan pelaamaan golfia, kun hänen kotinsa viereen rakennettiin Kuusankosken golfkenttä 90-luvun alussa. Nykyään kenttä tunnetaan nimellä Koski Golf.

Golf vei mennessään

Kuten monella muullakin golfin aloittaneella, aika on usein kortilla. Leksa pelasi aktiivisesti ensimmäiset viisi vuotta, seuraavaan viiteen vuoteen mies ei mailoihin koskenut lainkaan. 2000-luvun alussa golfkipinä iski uudemman kerran.

”Niin, minulla on 500 metriä kentälle, klubille 200 metriä. Kyllähän sitä aikaa tulee kentillä vietettyä”, Leksa naurahtaa.

RKL:n urheilutoiminta on vuosien saatossa aktiiviselle liikkujalle tullut tutuksi. Nuorempana Kouvolan yhdistyksen jäsenet osallistuivat porukalla usein hiihtokilpailuihin, keilaskaboihin, suunnistuskisoihin – vähän kaikkeen liikunnalliseen toimintaan. Tutuksi ovat tulleet myös Sulkavan soutu ja erilaiset melontatapahtumat.

Golf vie nykyisellään valtaosan vuosi sitten eläkkeelle jääneen Leksan ajasta. Mies häärää golfseuran senioritoiminnassa ja kilpailutoiminnassa. Kerran talvessa nelihenkinen porukka matkaa pelaamaan etelän lämpöön. Tammikuussa ”veljet” pelasivat 13 kierrosta viikon aikana, siis kaksi kertaa päivässä.

”Meillä on seurassa paljon mestareita jäseninä. Kyllähän tähän paljon aikaa menee, mutta tämä on minun ykkösharrastukseni”, kouvolalainen myöntää.

Tämän vuoden pelaaminen Tarinassa on hallitsevalle mestarille vielä hieman epävarmaa. Innokkaalla pelurilla on saman viikonlopun sunnuntaina senioreiden SM-kisat Espoossa.

”Jos meiltä lähtee täältä hyvä porukka, niin kyllähän mestaruutta pitää lähteä puolustamaan.”

Golfissa on sanonta, että tarvitaan 30 000 lyöntiä, jotta saa tehtyä yhden hole in onen, eli lyönti menee yhdellä lyönnillä reikään. Leksa on tehnyt kolme ”holaria”, kaksi kotikentällään ja yhden Espoon Pickalan Park-kentällä. Eli muutaman metrin Leksa on mailojaan perässään vetänyt.

Kesäpäivien lajikirjo rikas

Golfin lisäksi Kuopiossa järjestetään ammunta, yleisurheilu ja kolmiottelu. Yleisurheilijat kisailevat legendaarisella ja kauniilla Väinölänniemen kentällä, ja ammuntakisat pidetään Siilinjärven ampumaradalla. Lisäksi nuorten suosima kolmiottelu kerää Savon sydämeen viitisenkymmentä pelaajaa.

Lauantaina Kuopion yhdistys juhlii 110-vuotisjuhlaansa kauniilla Peräniemen Kasinolla. Juhlan kunniaksi on tiedossa ohjelmaa, musisointia ja parasta mestariseuraa iloisissa tunnelmissa. Illalliskortteja on saatavilla Kuopion yhdistyksestä.

Tutustu Kesäpäivien ohjelmaan

Teksti ja kuvat: Jari Kostiainen