RKL:n rakennusasiantuntijat neuvovat yleisöä jälleen kerran Vantaan asuntomessujen Rakentajahallissa. Messut ovat avoinna 10.7.–9.8.2015

Messualueen Rakentajahallissa sijaitsevassa RKL:n neuvontapisteessä rakennusmestarit ja -insinöörit neuvovat messuvieraita pientalohankkeen sopimusten laadinnassa, tietopalveluissa sekä kaikissa omakotitalon rakentamiseen liittyvissä asioissa.

Talkooporukalle pidetään kesäkuussa koulutustilaisuus, jossa käydään läpi toiminta neuvontaosastolla sekä yleisölle kohdistettu tietopaketti. RKL on teettänyt yhteistyössä Kosteus-ja hometalkoiden kanssa osastolle myös opetusvideoita oikeasta rakennusmateriaalien suojaamisesta.

Vantaalla kaikki aikataulussa

Vantaan Kivistössä on päästy jo aikaa sitten aloittamaan sisätöitä.

”Oikein hyvältä näyttää: asuntopohjat on fiksusti suunniteltu ja rakennustyön jälki on huolellista ja viimeisteltyä”, tiivistää projektijohtaja Paavo Hiltunen tyytyväisenä tilannetta Vantaalla.

Suojaaminen on otettu huomioon

”Ilahduttavasti myös pientaloja on alettu tänä päivänä tehdä sääsuojassa, jolloin esimerkiksi julkisivuja voidaan rapata hupun alla, mikä edesauttaa kohteen valmistumista”, sanoo aluevalvoja Tiina Rantala.

Rakennustyöt Vantaan asuntomessualueella ovat edistyneet syksyn ja talven aikana reippaasti. Messualueella olevan Kvartsijuonenpuiston pintamuotoilut alkavat olla valmiina. Pintarakenneurakka on edelleen jatkunut kevään aikana asfaltoinneilla ja kiveystöillä.

Vantaan kaupungin asuntomessutoimistossa on seurattu vauhdikasta edistymistä hyvillä mielin. Odotukset ovat täyttyneet, joulun ja vuodenvaihteen viettoon päästiin varmoina siitä, että messualueen talot valmistuvat kesäksi ja esittelykuntoon. Kiitos siitä kuuluu innokkaille ja reippaille messurakentajille!

RKL:n messuraati valitsee mallitalon

Messualueella kevät on aina hektistä aikaa, vaikka rakentamistilanne onkin tällä hetkellä hyvä.

Hyvin sujuneesta talvesta ja onnistuneesta aikataulusta huolimatta rakentajien keskuudessa näkyy ajoittain turnausväsymystä. Kaikkien messukohteiden piti olla valmiina toukokuun lopussa. Piharakentamiseen aikaa on vain kesäkuun puoliväliin saakka.

RKL ja yhteistyökumppanit valitsevat asuntomessuilla kolme mallikelpoista rakennuskohdetta. RKL valitsee rakennusteknisestä näkökulmasta yhden onnistuneesti toteutetun talon. Talotekniikkaliitto ja asuntomessuorganisaatio valitsevat kohteensa talotekniikan ja energianäkökulmasta.

Valinnat julkistetaan messujen avajaisissa. RKL:n messuraatiin kuuluvat liiton puheenjohtajat Ari Autio, Jarmo Nikkarikoski ja Juhani Kukkakorpi sekä toimitusjohtaja Ahti Junttila.

Teksti Jari Kostiainen, kuva Anne Hassinen

 

Rakennusasiantuntijapäivä 4.8.

RKL järjestää omakotirakentamisen rakennusasiantuntijapäivän Vantaan Kanniston koululla 4.8. (klo 10.00-12.00) aiheena ”Laatu”.

Rakennusasiantuntijapäivä on tarkoitettu pientalorakentamisen piirissä toimiville henkilöille: kaavoittajille, arkkitehdeille, energiasuunnittelijoille, rakennusvalvonnan henkilökunnalle, pääsuunnittelijoille, ja vastaaville työnjohtajille.

Sitovat ilmoittautumiset 29.7. mennessä osoitteeseen: https://www.lyyti.in/Laadun_rakentajat_2327 tai Joakim Högström 045-633 2346.