Raahen Seudun Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK:n puheenjohtaja Asko Svensk on tyytyväinen.

Jäsenmäärä on vakiintunut noin 50 ammattilaiseen ja viime aikoina myös nuoria ja opiskelijajäseniä on saatu jäseniksi. Raahessa kolmisen vuotta sitten Kajaanin AMK:n alaisuudessa alkanut rakennusinsinöörikoulutus on otettu ilolla vastaan.

Svenskin mukaan paikkakunnalla tapahtuva koulutus näkyy mukavasti myös yhdistyksen jäsenistön nuorentumisena.

”Olemme olleet mukana aktivoimassa nuoria alalle jo ammattikouluvaiheessa. Pelkän jäsenyyden lisäksi nuoret olisi saatava mukaan yhdistyksen aktiiviseen toimintaan. Nuorten kautta yhdistys saa uusia toimintamuotoja”, Svensk perustelee.

Raahen yhdistyksen jäsenten aktiivisuus on jatkunut, vaikka on muutettu pois paikkakunnalta. Eräs jäsenenä ollut ja etelään muuttanut otti hiljattain yhteyttä yhdistykseen. Hän kertoi, että Kirkkonummella olisi useampia vakituisia työpaikkoja insinööreille ja mestareille. Tuntuivat haluavan pohjoisen ammattilaisia töihin, kun etelästä alkaa osaajat loppua.

Raahen yhdistystoiminnassa ollaan luontevassa ja jatkuvassa vuorovaikutuksessa rakennusalan ihmisten kanssa. Verkottuminen osaajien kanssa tapahtuu luontevimmin eikä sen aina tarvitse olla suoranaisesti rakentamiseen liittyvää.

”Yhdistyksenä otimme kantaa kaupungin asemakaavoitukseen. Meidän mielestämme tasapuolinen kohtelu alan toimijoiden välillä on erittäin tärkeää. Elinkeinojen turvaaminen on yksi olennainen toimintamuoto yhdistyksemme toiminnassa. Kaavoitus ja siihen liittyvät asiat ovat herkkiä, ja niitä pitääkin osata viedä hienotunteisesti ja ammattitaidolla maaliin”, Svensk summaa.

RKL:n Raahen yhdistyksen vapaa-ajan toiminta noudattelee jäsenistön toiveita. Teatterimatkat Ouluun vetävät mukavasti väkeä. Yhdistyksen seppelpartio on tuttu näky veteraanipäivän ja kaatuneiden muistopäivän juhlallisuuksissa.

Teksti ja kuva Visa Vilkuna

Lue koko artikkeli Rakennustaito 2/2019