Valtakunnallinen Vuoden Nuori Rakennusmestari/Insinööri -palkinto 2018 on myönnetty LVI-rakennusmestari Joonas Anttilalle. Kunniamaininta luovutettiin Finn Build -messujen yhteydessä torstaina 11.10.18 FinnBuild Awards Party -tilaisuudessa, jossa palkittiin myös muita rakennusalan onnistujia ja osaajia. 

Palkintolautakunnan vaakakupissa painoi Joonas Anttilan nopea urakehitys, monipuolinen kielitaito ja aktiivinen osallistuminen järjestötoimintaan. Joonas (30 v.) on töissä Laptitec Oy:ssä suunnittelu- ja laskenta-ja kehitysosaston johtajana.

Joonas Anttila on oiva osoitus siitä, että nuori ja halukas mestari pääse eteenpäin urallaan. Mestarikoulutus antaa laajat edellytykset rakentaa rakentamisen kentässä nousujohteista työuraa. Nuori mestari on koko ajan saanut lisää vastuuta työnantajiltaan.

Vuoden Nuori Rakennusmestari/Insinööri valittiin yhdeksännen kerran

Vuoden Nuori Rakennusmestari/Insinööri -huomionosoituksella palkitaan vuosittain jo jonkin verran ansioitunut nuori osaaja. Ehdokkaan työkokemus haettaessa palkintoa saa olla enintään seitsemän vuotta valmistumisesta. Huomionosoitukseen liittyvän stipendin kustantaa Rakennusmestarien Säätiö. Palkinto jaettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa.

Laptitec Oy Toimitusjohtaja Jussi Holman mielestä Joonas on osoittanut haluaan kehittyä ammatissaan suorittamalla kursseja ja valmennuksia tukemaan toimenkuviaan urallaan.

”Lukion jälkeen haaveena oli pedagogiset opinnot luokanopettajaksi. Menin kuitenkin kesätöihin Hakunilan Huoltoon, jossa esimiehet kannustivat mestariopintoihin. Samaan aikaan törmäsin Valkoinen Kypärä -kampanjaan”, Joonas Anttila muistelee.

2017 Laptitec Oy:ssä Joonas sai ensimmäisen kerran työurallaan myös suoria alaisia.

”Vastuu on kasvanut koko ajan. Minulla on ollut hyvä tuki ja luottamus omalle tekemiselle. Rakentamisessa minua kiinnostaa ihmisten johtaminen. Ajatuksena on, että hakeudun jatkossa joko YAMK-opintoihin tai myös eMBA -ohjelma kiinnostaa”, Joonas luotaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Joonas Anttila valmistui 2012 rakennusalan työnjohdon koulutusohjelmasta (LVI) Metropolian ammattikorkeakoulusta. Samana vuonna hän liittyi Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n varsinaiseksi jäseneksi. Joonas on ollut alusta alkaen aktiivinen yhdistyksen jäsen osallistuen paikalliseen toimintaan innokkaasti.