Tampereen yhdistyksen tammikuun jäsentapahtuma lähestyi jäseniään uudella tulokulmalla. Jäsenet kutsuttiin Vapriikkiin, joka on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla. Ohjelmistossa on vuosittain näyttelyjä, joiden teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan ja luonnontieteisiin.

Parhaillaan on menossa näyttely ”Kadonneet kaunottaret” –  tapahtuma on läpileikkaus Tampereen rikkaasta rakennushistoriasta. Tampereen nykyinen rakennuskanta on iältään nuorta: kolme neljäsosaa on rakennettu viime sotien jälkeen.

Yhdistyksen tapahtuma kiinnosti ja sai liikkeelle ilahduttavan ison määrän jäseniä (yli 50 henkeä). Tamperehan on monella tapaan ollut edelläkävijä mm. vanhojen teollisuusrakennusten muuttamisesta moderneiksi tiloiksi – esim. Vapriikki on todella viihtyisä näyttelytila, minkä rakenteissa voi aistia historian havinaa.

Monet vanhemman polven tamperelaiset muistavat kuitenkin yhä Branderin talon, Pulla-Helinin talon, Blomin talon, Luterilaisen rukoushuoneen ja monet muut vanhat rakennukset, joita ei enää ole. Tampereen kadonneet kaunottaret -näyttely esittelee Tampereen katukuvasta kadonneita uusrenessanssi- ja jugendkauden rakennuksia. Monet niistä purettiin uusien rakennusten tieltä, mutta myös tulipalot ja sodat ovat vaatineet oman veronsa.