Tämän vuoden voittokohde oli yksimielinen valinta

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n asiantuntijaraati on valinnut Seinäjoen asuntomessualueella rakennusteknisesti onnistuneesti toteutetuksi kohteeksi talon numero 31 ”Kimara Katariina”. 

Rakennuttaja Katariina Rintala halusi rakentaa modernin hirsisen pohjalaistalon.

”Koko rakentamisen ajan on materiaalivalinnoissa ollut ajatuksena se, että terveellisyys, allergiaystävällisyys ja käytännöllisyys ovat tärkeässä osassa rakentamista”, Katariina Rintala tiivistää ajatuksia urakastaan.

Raati arvosti valinnassa sitä, että talo on rakennettu hyvin haastavalle kolmionmuotoiselle tontille. Muun muassa pintavedet ohjautuvat rakennuksesta poispäin hyvin. Lisäksi kohteen pohjaratkaisu oli valitsijoiden mieleen, lopputulos on varsin asumismyönteinen.

”Kimara Katariinassa” on huomioitu ajan hengen mukaisesti myös esteettömyys. Talon sisään on rakennettu kevythissi, jolle oli varattu paikka jo suunnitteluvaiheessa. Erityistä kiitosta talo saa lamellihirsirakenteiden liitoksista, ne on toteutettu laadukkaasti.

”Halusin hirsitalon, koska hirsitalossa on terveellistä asua. Talo kestää äidiltä pojalle ja lapsenlapsille”, iloinen Katariina tietää.

Mallikohteen valinta perustuu RKL:n rakennusasiantuntemukseen ja pitkäaikaiseen yhteistyöhön Suomen Asuntomessujen kanssa.  Yhtenä raadin perusteena oli se, että kohde on nimenomaan rakennusteknisesti hyvin suunniteltu ja toteutettu.

RKL haluaa edistää suomalaista laadukasta rakentamista. Kohteen viimeistely on kokonaisuudessaan huippuluokkaa.

”Valinta on aina haastava. Myös tänä vuonna Seinäjoen alueella on kaikkiaan useita hienosti toteutettuja kohteita. Tällä kertaa valinnan painotuksessa on kiinnitetty huomiota talon käytettävyyteen (esteettömyys), sen hyvään tekniseen toteutukseen ja suomalaiseen rakentamisosaamiseen”, RKL:n puheenjohtaja Ari Autio tiivistää valintaprosessia.

Taloprojektin rakennusvaiheista lisätietoa: https://www.facebook.com/KimaraKatariina

Kohteiden valintaraatiin kuuluivat:

Puheenjohtajana                                                    rkm Ari Autio, RKL:n puheenjohtaja
Jäseninä                                                                      rkm Jarmo Nikkarikoski, RKL:n II puheenjohtaja

Jäseninä                                                                      rkm Juhani Kukkakorpi, RKL:n III puheenjohtaja
Sihteerinä                                                                  RI Hannu Järveläinen, RKL:n toimitusjohtaja

Lisätietoja:       RKL:n toimitusjohtaja Hannu Järveläinen, puh. 040 210 747.