RKL:n valtakunnalliset KUPE-päivät järjestettiin Helsingin Oodissa torstaina 12.09.2019. Tilaisuus keräsi paikalle noin kolmekymmentä osallistujaa. Tapahtuma sai kiitosta niin järjestelyistä kuin luennoitsijoiden esityksistä.

Tilaisuus avattiin lounaalla ravintola Vltavassa. Tämän jälkeen tutustuttiin kiitosta saaneeseen kaupunkikirjasto Oodiin.

”Oodi on yksi Helsingin, tai Pohjoismaiden, vapaimmista rakennuksista, missä käyttäjä voi tehdä monia asioita ja ottaa itse aloitteen siitä, mitä tekee. Se on helsinkiläisten ja rakennuksessa vierailevien yhteinen oppiva, kehittyvä työkalu.” Antti Nousujoki, arkkitehtitoimisto ALA.

KUPE-päivien avauksen piti toimikunnan puheenjohtaja Timo Nieminen. Tämän jälkeen RKL:n kunniapuheenjohtaja Raimo Joronen toivotti vieraat tervetulleeksi tapahtumaan.

”Aluksi haluan todeta, että olen hyvin iloinen tästä ensimmäistä kertaa koolla olevasta valtakunnallisesta KUPE-päivästä. Tästä tapahtumasta ja sen järjestämisestä kiitos kuuluu KUPE:n puheenjohtaja Timo Niemiselle, joka on tämän tapahtuman idean isä. Helsingin keskustakirjasto Oodi on myös erinomainen valinta kokouspaikakaksi tälle valtakunnalliselle tapahtumalle. Edustaahan Oodi nykypäivän rakentamisen kulttuuria, etenkin puurakentamisen kulttuuria”, kunniapuheenjohtaja Raimo Joronen alusti.

Luennoitsijoiksi oli kutsuttu Risto Pesonen (Pientalomallistojen kehitys Suomessa) ja Marianna Heikinheimo (Rakennusmestarien talon uusi elämä – Rakennushistoriaselvitys) Ark-byroo:n SAFA-arkkitehti.