Helsingin Jätkäsaaressa oleva asuinkerrostalo Heka Länsisatamankatu 23 sai Vuoden 2014 Betonirakenne -tunnustuksen.

Pitsimäinen uudisrakennus torneineen luo Jätkäsaaren maisemaan uuden maamerkin, joka yhdistää näkymäakselin Helsingin keskustaan asti. Osaavalla betonin käytöllä ja kaikkien osapuolten toimivalla yhteistyöllä on aikaansaatu rakennusteknillisesti onnistunut ja ilmeikäs arkkitehtoninen kokonaisuus.

Kuitubetonista valmistettujen pitsijulkisivujen lisäksi betonielementtitalon sandwich-ulkoseinät ovat kiinnostavat. Valkobetonisissa julkisivuissa on kolmenlaista muottipintaa: graafinen betoni, hiekkapuhallus ja hionta. Julkisivua elävöittävät myös ranskalaiset parvekkeet.

Länsisatamankatu 23:n toteutus perustuu Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT:n syksyllä 2009 järjestämään arkkitehtuurikutsukilpailuun, jonka voitti Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy ehdotuksellaan LightHouse. Arkkitehdin ja rakennuttajan lisäksi Betoniteollisuus ry palkitsi kohteen rakennesuunnittelijan Insinööritoimisto Jonecon Oy:n, pääurakoitsijan NCC Rakennus Oy:n, betonielementtitoimittaja Ämmän Betoni Oy:n sekä Rieder Smart Elements GmbH:n ja Seroc Oy:n, jotka toimittivat kuitubetonielementit.