Olympiastadionin perusparannus ja uudistaminen muuntaa historiallisen vuonna 1938 valmistuneen urheilu- ja tapahtuma-areenan kansainväliseksi monitoimiareenaksi. Ulkoasu säilyy mutta paljon tulee myös uutta – suureksi osaksi maan alle.

Uudis- ja peruskorjattavia tiloja on kaikkiaan noin 40 000 neliötä. Lisäksi katsomot, kenttäalue ja juoksuradat uudistetaan. Hankkeen kokonaislaajuus on kenttäalue ja katsomot mukaan lukien 90 000 neliötä. Perusparannus- ja uudistamishanke valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Perusparannus- ja uudistamistyö etenee suunnitellusti. Vuoden 2018 aikana stadiontyömaalla tehdään useita merkittäviä työvaiheita.

Näkyvin kokonaisuus on stadionin katsomoiden teräskatoksen asennus ja siihen liittyvät valmistelevat työt. Julkisivurakenteiden manttelointi on jo valmistumassa eteläkaarteessa ja työ jatkuu itäkatsomossa kohti pohjoiskaarretta. Pohjoiskaarteessa tehdään purkutöitä.

Viimeiset suuremmat betonointityöt tehdään kesän 2018 aikana. A-katsomossa tehdään pienempiä valuja ja alueen katoksen rakenteita korjataan ja uusitaan. Urheilumuseon tiloissa on käynnissä perusparannustyöt.

Teksti ja kuva Sirkka Saarinen

Lue myös laajempi reportaasi Olympiastadionin kunnostuksesta.