Tämän vuoden Nordiskt Byggsymposium NBS (Pohjoismainen rakennussymposiumi) pidettiin Helsingissä 7.-8.9.

Tapahtuman isäntinä toimivat RKL ja SBIF. Tänä syksynä ohjelmassa oli Kira-digi -esittely Teemu Lehtisen johdolla. Lisäksi Rakennuslehden toimitusjohtaja Veijo Käyhty esitteli vieraille mediansa roolin suomalaisen rakentamisen ytimessä.

Perjantai-ilta päättyi luonnollisesti Helsingin yhdistyksen ylläpitämällä Kallioniemen virkistysalueella. Illallisen yhteydessä järjestöt pitivät lyhyet esitykset kunkin maan rakentamisen ja järjestökenttien uutisista. Päivällisen ja presentaatiokierrosten jälkeen vieraat vietiin saunaan ja uimaan.

Lauantaipäivä koostui opastetusta bussikierroksesta ympäri Helsinkiä ja erilaisista työmaakäynneistä kuten Olympia Stadionin vierailusta. Oppaana toimi arkkitehti ja kaupunkisuunnittelija Dan Mollgren.

Osanottajia oli yhteensä noin 20 kaikista Pohjoismaista: Suomesta RKL (Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL) ja SBIF (Svenska Byggmästare- och Ingenjörsfundet YH i Finland), Tanskasta KF (Konstruktorforeningen), Norjasta NEAK, Islannista BFI (Byggingafræðingafélag Íslands) ja Ruotsin rakennusinsinöörien liitto SBR (Svenska Byggingenjörers Riksförbund).

Suomesta osallistuivat Ari Autio (RKL), Juhani Kukkakorpi (RKL), Jukka Lintunen (RKL), Hannu Järveläinen (RKL), Göran Selenius (SBIF), Tomson Holmlund (SBIF) ja Joakim Högström (SBIF).