Jo toista vuotta on eletty Covid-19:n todellisuutta. Toivottavasti tulevana syksynä asiat ovat paremmin ja päästään asiakkaiden ja työkavereiden kanssa keskustelemaan kasvotusten.

Yrityksissä varmasti kysytään jaksamista, kun koronaviruksesta ei vielä ole päästy eroon. Työnjohdolle on tullut enemmän haasteita hoitaa tehtäviään, kun rajoitteet ovat päällä. Toisaalta se on auttanut löytämään hyviäkin uusia johtamisen keinoja. Työnjohtaminen on kuitenkin läsnä olemista, ohjaamista, suunnittelua ja valvomista: se ei onnistu etätyönä.

Johtamisen osaamista pitäisi vahvistaa. Viimeisimmässä Rakennuslehdessä otettiin hyvin kantaa johtamisen opettamiseen. Lehti kysyi aiheellisesti, onko sitä vähän vai ei ollenkaan. Täällä Kainuussa Kajaanin ammattikorkeakoulussa rakennuspuolella johtamista ja vuorovaikutusta on yhden opintojakson verran. Työnantajanikin on aloittamassa työnjohdon esimiesvalmennuksen osaamisen kehittämisen tueksi. Esihenkilöstön rooli onnistumisen mahdollistajana on merkittävä.

Johtamisessa myös kokemus on valttia. Siksi RKL seuraa MRL-uudistusta ja valvoo, että maininta siirtymäsäännöksestä ei jää pois lakiesityksestä, kun se lähtee lausuntokierrokselle. Pitää varmistaa, että rakennusteknikon tutkinnolla valmistuneet, vaativissa tehtävissä toimineet ja pätevöityneet saavat jatkaa edelleen vaativissa hankkeissa toimenkuvillaan kuten aiemminkin.

Osa rakennuttajista on lähtenyt rajoittamaan kriteerejä niin, että tehtävään soveltuisivat vain vähintään teknillisen oppilaitoksen tai ammattikorkeakoulun rakennustekniikan insinööritutkinnon tai ammattikorkeakoulun rakennusmestaritutkinnon suorittaneet. Tässä on edunvalvonnan paikka, sillä jäsenistömme mestarikunnasta valtaosa on valmistunut ennen AMK-uudistusta.

Tulevaan kesään ja syksyyn on tulossa paljon uutta, muun muassa RKL:n uusi aluehallinto. Piirit lakkautetaan ja Suomi jakaantuu viiteen alueeseen, jäsenmääräl­tään tasapuolisesti, vaikka painopiste onkin hieman etelässä. Toki
enemmistö jäsenistämmekin on sillä suunnalla. Uusia ehdokkaita haetaan hallitukseen, aluetapahtumiin ideoita, ja muutosten valmistelu pitää toimiston kiireisenä.

Syksy huipentuu tietysti Tampereella marraskuun liittokokouksessa liiton uuden puheenjohtajan valintaan. Toivottavasti jäsenet voivat silloin kokoontua fyysisesti yhteen ja suurin joukoin tärkeiden päätösten äärelle.
On alkamassa uusi kausi tulevasta vuodenvaihteesta eteenpäin uusien henkilöiden johdolla.

Jukka Lintunen
RKL:n 2. puheenjohtaja