Rakennusmestarien kulttuuri- ja perinnerahasto jakaa kulttuuripalkintoja sekä yhteisöille että yksityisille henkilöille RKL:n piirissä ja poikkeustapauksissa myös sen ulkopuolelle.

Rahaston varoja kartutetaan muun muassa ottamalla vastaan lahjoituksia. RKL:n jäsenyhdistykset ja niiden jäsenet voivat esimerkiksi merkkipäivinään pyytää lahjojen sijasta lahjoituksia Rakennusmestarien kulttuuri- ja perinnerahastoon RKL FI26 1017 3000 0229 40.

Vuonna 2000 perustetun rahaston varat ovat RKL:n omaisuutta, johtokuntana toimii RKL:n kulttuuri- ja perinnetoimikunta (Kupe).

Kulttuuriteko-huomionosoitukset

RKL:n jäsenyhdistykset tai kulttuuri- ja perinnetoimikunta voivat esittää liittohallitukselle kulttuuritekoa palkittavaksi. Huomionosoitus voidaan myöntää kulttuurin saralla ansioituneelle yksilölle tai yhteisölle.

Kulttuuriteon ei tarvitse kohdistua vain yhdelle vuodelle, vaan taiteellinen toiminta on voinut jatkua pidempään, esimerkiksi Mestari-Laulajat-kuorolle myönnettiin Kulttuuriteko-huomionosoitus vuonna 2012.

Kulttuuriteko-ehdotukset perusteluineen tulee toimittaa s-postilla jari.kostiainen@rkl.fi tai kirjepostilla: Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL, Kulttuuri- ja perinnetoimikunta, Rahakamarinportti 3 B, 00240 Helsinki.