Raide-Jokerin rakennustöiden vielä jatkuessa Helsingissä käynnistyvät seuraavan pikaratikka­yhteyden eli keskustasta itään suuntautuvan Kruunusillat-linjan valmistelevat työt; kehitys­vaihe jatkuu.

Kruunusillat-hankkeessa Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan väliset Finken- ja Kruunuvuorensilta sekä Korkeasaaren maarakennus toteutetaan kokonaisurakkana. Tämän urakan kilpailutus on käynnissä. Muut rakennustyöt mukaan lukien­ reitin kolmas uusi silta, Merihaansilta, tehdään ­allianssin voimin.

Kruunusillat-raitiotie rakennetaan kahdessa vaiheessa. Ensin valmistuu Laajasalon ja Hakaniemen välinen osuus sekä tilapäinen päätepysäkki Hakaniemeen. Osuus Hakaniemestä ydinkeskustaan eli Päärautatieaseman lähelle tehdään toisessa vaiheessa, jonka aikataulu on vielä avoin.

Ensimmäisen osuuden varsinaiset rakennustyöt ja myös Kruunuvuoren- ja Finkensillan rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi syksynä.

Kruunusillat-allianssin osapuolet ovat Helsingin kaupunki, YIT Suomi Oy, NRC Group Finland Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Infra & Rail Oy ja Sitowise Oy.

Kruunusiltojen liikennöintiä varten Transtechiltä on tilattu samanlaisia vaunuja kuin Raide-Jokerin linjalle.

Kuva: Kruunusillat, Helsingin kaupunki, WSP ja Knight Architects.