Rakennusmestari Otto Wuorio lahjoitti Vihdissä Hiidenveden rannalla sijaitsevan virkistysalue Wuoriolan RKL:lle jäsenten käyttöön 4.7.1948. Alue on palvellut jäseniämme tänä suvena siis jo huikeat 70 vuotta.   

Virkistysalue on vuosien saatossa ollut hyvässä käytössä, käyttöaste on ollut korkea. Ajan patina ja mökkien runsas käyttö alkoi näkyä alueen mökeissä jo aikaa sitten.

Niinpä vuonna 2014 liittohallitus päätti Wuoriolan alueen kehittämisestä ja virkistysalueen kokonaisvaltaisesta uudistamisesta. Jo heti 2015 vanhat mökit purettiin pika-pikaa ja alue sai upouudet mökit saman vuoden aikana. Mökit toimitti hirsitalo ja – huvilatoimittaja Kontio.

Rantasauna jäi kuitenkin uudistushankkeen ensivaiheessa remontoimatta. RKL:n liittohallitus päätti 2017, että sauna, laituri, terassi ja huvimaja peruskorjataan kevään 2018 aikana

”Sisäpuolella pistetään kaikki pinnat uusiksi. Pesu- ja löylyhuoneeseen asennetaan lattialämmitys ja vesi- ja viemärisysteemi uusitaan. Pesuhuone saa suihkun”, projektia valvova järjestöpäällikkö Mikael Åhl luettelee remontin tilannetta.

Vanhassa rakennuksesta vesi otettiin järvestä. Uudistetun rantasaunan taso nousee samalle tasolle kuin uudistetuissa mökeissä – jatkossa jäsenillä on käytössään moderni ja nykyihmisen vaatimustasolle remontoitu virkistysalue.

Kesäkuussa valmista

Kaiken pitäisi olla valmista kesäkuussa. Saunanrakennuksen ehostuksen lisäksi alueen grillikatos ja huvimaja peruskorjataan samaan menoon.

Ensi alkuun saunan uusimisen voisi kuvitella olevan melko kevyt urakka, mutta vanhoissa rakenteissa on aina omat yllätyksensä. Wuoriolan saunarakennus ei tee tässä tapauksessa poikkeusta.

”Urakan laajuutta ovat kasvattaneet mittavat vesi- ja viemärityöt. Samoin työn aikana on ilmennyt vaurioituneita hirsiä, joita on jouduttu korvaamaan. Osa purkutöistä jouduttiin tekemään asbestipurkuna, joka vaati erikoistunutta urakoitsijaa.”

Korjaushanke toteutetaan Rakennusmestarien Säätiön tuella. RKL toimii projektin rakennuttajana ja valvojana.

Tämä on viimeinen toimenpide alueen laajassa ”kasvojen kohotus” kokonaisuudessa. Alueella on siis tästä kesästä eteenpäin käytössä viisi mökkiä ja upea rantasauna ehostettuine alueineen jäsenistön hyödynnettävissä – toivottavasti seuraavat 70 vuotta.