”Ei me olla vielä mietitty, minkä tyylisiä kysymyksiä Seinäjoen asuntomessujen infopisteessä meille tullaan esittämään”, sanoo Seinäjoen Asuntomessujen infopisteestä vastaava rakennusmestari Mauri Korpi.

Infopisteen pyörittäminen vaatii noin 60 henkilötyöpäivää. Korven mukaan porukka alkaa olla lähes tulokoon kasassa. Moni tuntuu hieman pelkäävän, mitä siellä pitää neuvoa. Korpi on rauhoitellut tilannetta ja sanonut, että kysymykset liikkuvat asuinrakentamisen saralla.

Etelä-Pohjanmaan yhdistyksen asiantuntijat suhtautuvat infopisteen pyörittämiseen vakavasti.

”Monille ihmisille talon rakentaminen tai remontointi on suurin ja rahallisesti arvokkain hanke koko heidän elämänsä aikana. Tämän takia meidän täytyy olla tosissamme, jotta voimme palvella tiedonjanoisia asiakkaita”, Korpi tunnustaa.

Korven mukaan nykytalojen erittäin suuri höyrykuormitus yhdessä puutteellisesti toimivan ilmanvaihdon kanssa on vakavasti otettava asia.

Jatkuva eristeen paksuntaminen seinissä johtaa todennäköisesti ongelmiin vuosikymmenten saatossa.

Harrastuksena rakentaminen

Vuonna 1978 Seinäjoen tekusta rakennusmestariksi valmistunut Mauri Korpi oli Termo-Harkko Oy:n hommissa pitkään. Oma suunnittelutoimiston vetämistä sekä omaa pienimuotoista kirvesmiehen on tullut tehdyksi viimeiset kymmenkunta vuotta.

Rakentamisen ulkopuolelle meneviä harrastuksia Maurilla ei tunnu olevan. Rakentamisen hän on kokenut niin omaksi asiakseen, etteivät muut asiat ole sen kummemmin kiinnostaneet.

Korpi on Etelä-Pohjanmaan yhdistyksen mökki-isäntä, jonka vastuulla on Virroilla oleva yhdistyksen loma-asunnot.

Mauria harmittaa, kun nuoret mestarit ja insinöörit eivät ole kovin innostuneita järjestön toiminnasta. RKL:n toiminnassa mukana olo olisi erittäin tärkeää verkostojen luomisen kannalta. Myös ammattiosaaminen kehittyy, kun on mukana ammattilaisten porukassa.

Lue lisää Maurin tarinasta 27.5. ilmestyvästä Rakennustaito –lehdestä