Joulukuussa 70 vuotta täyttävä perheyritys Katepal Oy teki lähes 10 miljoonan euron investoinnin Lempäälän uuteen tuotantolinjaan. Syksyn aikana linjalta on valmistunut ensimmäisiä eriä Suomessa uutta vesikatemateriaalia, kookasta ja kolmiulotteista kaksikerroksista kumibitumikattolaattaa.

Tämä kattolaatta on alun perin kehitetty USA:ssa, jossa se on noussut suosituimmaksi pientalojen vesikatteeksi. Katepalin investoinnin päätavoite on Venäjän myynnin kasvattaminen.

Suomessa pientalojen suosituin vesikatemateriaali on pelti ja Ruotsissa tiili. Venäjällä ykkösenä on bitumi. Valtaosa venäläiskatoista on kuitenkin puhallettua bitumia, joka on kattolaatan raaka-aineena hauraampaa kuin kumibitumi, mutta selvästi halvempaa.

Toimitusjohtaja Mikko Pellinen toteaa, että Katepal ei voi kilpailla venäläisten valmistajien kanssa hinnoilla vaan laadulla sekä tuotteessa että palvelussa.

Lempäälän tehtaalta valmistuu vuosittain noin 20 miljoonaa neliömetriä erilaisia vesikatetuotteita, joista kaksi kolmasosaa menee vientiin.