Petri Honkanen on valittu Keski-Suomen vuoden 2019 rakennusmestariksi. Valinnan suorittivat Keski-Suomen piirin rakennusmestariyhdistykset. Tunnustus myönnettiin Honkaselle Jyväskylän Rakennusmessujen avajaistilaisuudessa perjantaina.

Petri Honkanen, 54 vuotta, valmistui rakennusmestariksi Tampereen Teknillisestä Oppilaitoksesta vuonna 1993. Honkanen on perustanut rakennusliike Mestaritiimi Oy:n vuonna 1990. Honkanen on toiminut Jämsän Seudun Rakennusmestarit -yhdistyksen puheenjohtajana noin 15 vuotta. Aiemmin hänet on palkittu Jämsän Vuoden Yrittäjänä 2019.

Honkasella on avopuoliso Riikka Salminen ja kaksi aikuista poikaa, Ossi ja Paavo Honkanen. Miehen löytää joko kesäisin veneilemästä Päijänteeltä, enduro/trial- tai Harrikka-moottoripyöräilemästä tai ralliauton ratista, viimeksi tammikuussa Tunturirallissa. Talvisin myös hiihto ja Lapin luonto ovat lähellä sydäntä.

Ensimmäisen rivitalotonttinsa Petri osti 23-vuotiaana, kirvesmies isänsä takaamana ja tasan 30 vuotta sitten valmistui tämä ensimmäinen gryndauskohde Jämsään. Gryndaus-asuntoja on valmistunut Jämsä-Jämsänkosken alueelle kaiken kaikkiaan noin 100.

Mestaritiimi Oy on viime vuosina ollut vahvasti mukana Jämsän julkisissa kohteissa ja teollisuusrakentamisessa. Viime aikaiset työmaat ovat olleet teollisuuden parissa; Metsä Tissue (Mäntän tehdas), Metsä Fibre (Vilppulan Saha), UPM- Kymmene tehdas (Kaipola) sekä Elonen Oy leipomon laajennukset (Jämsä). Yritys on kuulunut viime vuodet Jämsän 10 suurimman yhteisöveron maksajiin. Honkasen Rakennusmestariksi valmistuminen mahdollisti monipuolisen ja laaja-alaisen urakoinnin sekä luottamuksen rakennuttajiin.

”Olen otettu tästä vuoden 2019 Rakennusmestari Keski-Suomi -tittelistä. Yleensä valinta osuu suurien projektien projektipäälliköille, joilla on iso organisaatio taustalla toteuttamassa kohdetta. Tällaisen pienen, liikevaihdoltaan 2-3 milj., rakennusliikkeen pyörittäminen, ns. yhden miehen organisaatiolla, tuo laaja-alaisen näkemyksen koko rakentamisesta sekä rautaisen ammattitaidon koko projektin eri osa-alueisiin”, kommentoi Honkanen voittoaan.

Vuoden rakennusmestari -tunnustus myönnetään ammatissaan ansioituneelle ja omaa ammattiaan arvostavalle henkilölle. Keski-Suomen vuoden rakennusmestari on valittu vuosittain jo vuodesta 1975 lähtien.