Tasavallan Presidentti myönsi rakennusneuvoksen arvonimen 19.12.2018 rakennusmestari Jari Lainiolle.

Jari Lainio on pitkän linjan ammattilainen ja rakentamisen vaikuttaja Turusta. Rakennusneuvos Lainio on ansiokkaan työuran lisäksi ollut aina aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja. Vuoden Rakennusmestari 2015 on yrittäjä, joka on työllistänyt Turussa aina 1980-luvun alusta alkaen Rakennustoimisto Lainio & Laivoranta -yrityksessä alan ammattilaisia.

Yritys on saanut tehdä merkittäviä hankkeita. Yrityksen referenssilista on hienoa luettavaa: useita eri rakennuskohteita asuntotuotannon, liike- ja toimistorakentamisen, teollisuus- sekä korjausrakentamisen piirissä.

Jari Lainiolla on vahva tausta myös RKL:n eri tehtävissä: RKL:n puheenjohtaja vuosina 2000–2005, ensimmäinen ja toinen puheenjohtaja vuosina 1997–2000, lisäksi Turun yhdistyksen puheenjohtaja 1994–2000 ja useita vastuita RKL:n toimikunnissa.

Tuoreen rakennusneuvoksen mielestä luottamustoimet RKL:n yhteisössä ovat olleet hänelle aina merkityksellisiä.

”RKL-vuodet olivat työntäyteistä aikaa, mutta ne antoivat paljon onnistumisen tunteita ja hyvää mieltä. Sain tehdä ammattiveljien ja -sisarten kanssa tärkeäksi kokemaani työtä. Kiitokset kuuluvat siis koko jäsenistölle”, Jari Lainio kiittää läheisen yhteisön jäseniään.